Kürt mahallesi Şeyh Maksut’ta 3 asker öldürüldü
Kürt mahallesi Şeyh Maksut’ta 3 asker öldürüldü
Kürt mahallesi Şeyh Maksut’ta 3 asker öldürüldü
Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep’teki Kürt mahallesi Şeyh Maksut’ta (Şêx Meqsûd) rejim güçleri ile YPG arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin öldüğü bildirildi.
Bir YPG kaynağı, Halep’te Cuma akşamı Baas rejimi güçlerinin Mexselet El Cezira kontrol noktasına saldırı düzenlediğini bildirdi. Rejim güçlerine karşılık veren YPG savaşçılarının 3 askerin öldürdüğü, birini de yaraladığı bildirildi. Çatışmada orduya ait doçka silah taşıyan bir aracın da imha edildiği bilgisi verildi.
Aynı kaynak, rejim güçlerinin bir süredir Şeyh Maksut Mahallesi’ne yönelik ağır silahlarla saldırarak, mahalleyi kontrol altına almak istediğini belirtti. Mahalleyi top atışlarına tutan rejim ağır maddi zararlara yol açıyor.
YPG kaynağı, Kürt savaşçıların tüm güçleri ile mahallesi ve sakinlerini koruduğunu bildirdi.