Kürt siyasetçi Bozlak, mezarı başında anıldı

HDP, HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak’ın vefatının 6’ncı yıldönümünde mezarı başında andı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konya İl Örgütü, Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Eski Genel Başkanı Murat Bozlak’ın ölümünün 6’ncı yıl dönümü nedeniyle Şereflikoçhisar'ın Aktaş Köyü’nde bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya Bozlak’ın ailesinin yanı sıra HDP Ankara İl Örgütü, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ve HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz katıldı. 

Saygı duruşu ile başlayan anma konuşmalarla devam etti.

Anmada ilk olarak konuşan HDP’li Kemal Bülbül, Bozlak’ın sadece bir siyasetçi olmadığını aynı zamanda bir hak insanı olduğunu söyledi. Bülbül, “Siyaseten kendisi benim öğretmenim ve öğretenim olmuştur. Kendisinden öğrendiğim onun halk ilişkileri, topluma bakışını yoldaşlık sevgisini, kendisi ender bir kişilikti. Her türlü baskı ve saldırıya rağmen mücadelesini bırakmadı. Her zaman barış mücadelesini ısrarla inatla ifade etti. Kürt halkı nezdinde de hiçbir zaman unutulmayacağı bir kardeşimiz, arkadaşımız ve genel başkanımızdı. Kürt halkının dili özgürlüğü ve için yaşamın boyunca mücadele verdin.  Bu özlemlerini gerçekleştirmek sözümüz olsun onu Saygı ve sevgiyle anıyorum” diye konuştu.

Daha sonra kısa bir açıklama yapan Kemal Peköz ise, Bozlak’ı tanıdığı günden vefatına kadarki süreçte mücadeleden geri adım atmadığını ve Kürt halkının özgürlük mücadelesini sürdüren inançlı bir insan olduğunu belirtti.

Peköz, “Zamanında baskılara rağmen kimse bizi evine alamazken her zaman kapısı bize açıktı” dedi.

Peköz’den sonra konuşan Bozlak’ın oğlu Ruken Bozlak ise şunları söyledi: “Bıraktığı bayrağı hiçbir zaman yere düşürmeyeceğiz. Onun mücadelesine layık olmaya çalışacağız.  Mücadelesinin büyüklüğünü ve anlamını bir kez daha görmekteyim. Her zaman yolunda gideceğiz.”