Kürt yazarlar YPG/YPJ'lileri ziyaret etti

Kürt yazarlar YPG/YPJ'lileri ziyaret etti

Suriyeli Kürt Yazarlar Birliği’nden (Yekitiya Nivîskarên Kurd ên Surî-YNKS) bir heyet, büyük direnişlerin yaşandığı Til Koçer ve Rabîa’daki YPG savaşçıları ve peşmergeleri ziyaret etti.

Suriyeli Kürt Yazarlar Birliği’nin yöneticileri ve üyelerinden oluşan bir heyet, savaş cephelerini gezmek ve YPG savaşçılarının mevzilerdeki durumunu gözlemlemek üzere dün sabah saatlerinde Qamişlo kentinden Til Koçer ve Rebîa’daki YPG ziyaret etti. Til Koçer’de YPG Sözcüsü Rêdûr Xelîl ve YPJ Komutanı Adar Şengal tarafından karşılanan YNKS heyeti için askeri tören düzenlendi. Törende konuşan YPJ Komutanı Adar Şengal, heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek Kürt aydın ve yazarların Rojava Devrimi‘nde oynayacakları role dikkat çekti. Adar, yazar ve aydınların yazı ve eserleriyle Rojava Devrimi‘nin sesi olmaya yönelik çalışmalarının daha da güçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Adar Şengal’den sonra söz alan YNKS Başkanı Dîlawer Zengîn de, YPG/YPJ savaşçılarının sergiledikleri kahramanca direnişe dikkat çekerek "YPG/YPJ savaşçıları bugün kahramanlıklarıyla nasıl dünyada büyük yankı uyandırmışsa biz de yazılarımız ve kalemlerimizle bu savaşçıların sesi olmak için çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Dîlawer, ziyaretlerinin amacını ise, "Kürt yazar ve aydınları olarak direnişleriyle Rojava halkının gerçek savunucu olduklarını ispatlayan savaşçıları ziyaret etmek ve durumlarını yakından gözlemlemek istedik” sözleriyle açıkladı.

Daha sonra şair Ebû Xalid Dilbirîn, YPG/YPJ savaşçılarına atfen Kobanê direnişi üzerine yazdığı şiirini okudu.

Til Koçer’den sonra heyet, Musul’a bağlı Rabîa Kasabası‘na geçerek YPG savaşçılarının buluınduğu ön mevzileri ziyaret etti. Heyet üyeleri daha sonra kasabadaki peşmergelerle de görüştü.