Lice'de gergin bekleyiş sürüyor
Lice'de gergin bekleyiş sürüyor
Lice'de gergin bekleyiş sürüyor
Amed'in Lice ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasında olan Kerwas köyündeki Kürtçe eğitimin verileceği okulda bu sabah saatlerinde incelemelerde bulunan Kaymakamlık ve İlçe Tapu Kadastro personelinin askerler eşliğinde köye gelmesi gerginliğe neden oldu. Gelen askerlere taşlarla halkın karşılık vermesi üzerine, Kaymakamlık yetkilileri ve askerler geri çekilmek zorunda kaldı.
Yaşanan olaylar üzerine zırhlı araçlar köye giden yol üzerinde konuşlandırılırken, Duru jandarma karakolu bölgesinde de Amed-Lice karayolu askerler tarafından trafiğe kapatıldı.
Karayolunda bekleyiş devam ederken, askerlerin Kerwas köyündeki Kürtçe okulda keşif yapmak için gelen Kaymakamlık ve Tapu Kadastro personelinin güvenliği için bölgeye geldikleri ileri sürüldü.