MA Sorumlu Yazıişleri Müdürü Çelik’e bir günde iki gözaltı

Mezopotamya Ajansı Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ferhat Çelik yeniden gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı (MA) Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ferhat Çelik, gün içinde tutuklu MA muhabirinin görüşüne gittiği Silivri Cezaevi’nde gözaltına alınıp serbest bırakılması ardından akşam evine gelen polisler tarafından “ifaden var” denilerek yeniden gözaltına alınarak serbset bırakıldı.

Çelik gün içinde tutuklu MA muhabiri Sadık Topaloğlu’nun ziyaretine gittiği Silivri 5 No’lu Kapalı Cezaevi’nde görüş sonrasında gözaltına alınmıştı. Çelik hakkında bir haberden kaynaklı açılan soruşturmadan dolayı yakalama kararı çıkarıldığı ve götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü’nde 3 saat tutulduktan sonra SEGBİS ile hakkında yakalama kararı çıkaran Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlanarak ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı.

Akşam saatlerinde kaldığı eve giden polis ekipleri evde bulunanların kimlik kontrollerini yaptıktan sonra Çelik hakkında açılan bir soruşturmadan kaynaklı hakkında arama kararı olduğunu söyledi. Çelik, bunun üzerine gün içinde Silivri Adliyesi’nde verdiği ifade tutanaklarını polislere gösterdi. Polislerde kendilerine tebliğ edilen soruşturma numarasının ayrı olduğunu bu nedenle kedileri ile birlikte karakola gelmeleri gerektiğini söyledi.

Mardin'de hakkında açılan bir haber soruşturmasından kaynaklı verdiği ifade sistemde görülmediği için tekrar gözaltı alınan Çelik, götürüldüğü Şişli Feriköy Polis Karakolu'nda işlemleri yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.