Maden işçileri kararlı: Direnişi sürdüreceğiz

Maden işçileri, direnişlerini sürdürüyor. "Devlet sermayeyi koruyor" diyen işçiler, "Tazminatlarımızı alıncaya kadar direnmeye devam edeceğiz” mesajını verdi.

Manisa’da tazminat hakları için Ankara’ya yürümek isteyen ancak 12 Ekim’den bu yana AKP-MHP iktidarınca engellenen Uyar Maden işçilerinin eylemi, Soma Kırkağaç'ta 12'nci gününde sürüyor. Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütleme Sekreteri Başaran Aksu, "Bazı işçi arkadaşlarımız araçlarında uyuyor. Geride kalan ise dışarıda üstü kapalı alanda uyku tulumlarında veya battaniyelerde yatıyor. Bazı geceler çok soğuk oluyor, dün gece yağmur yağdı. Her şeye rağmen tazminatlarımızı alıncaya kadar direnmeye devam edeceğiz” dedi.

'DEVLET SERMAYEDEN YANA'

Maden işçisi Kadir Yabacı da Uyar Maden'de 6 yıl çalıştıktan sonra 2013 yılında işine son verildiğini dile getirerek, devletin sermayeyi koruduğunu vurguladı. Hayatı boyunca ilk kez hakkını aramak için Ankara’ya gitmek isterken gözaltına alındığını aktaran Yabancı, “Hakkımızı aramak ve insan gibi yaşamak için günlerdir bankta yatıyoruz. Biz de evimizde çoluk çocuğumuzun yanında durmak istiyoruz. Çocuklarımız bizi dört gözle evde bekliyor’’ diye belirtti.

'AÇ VE SUSUZ BIRAKILDIK'

Dinamit patlaması sonucu bacaklarından yaralanan İdris Sarıkaya ise gözaltında 8 saat boyunca aç ve susuz kaldıklarını aktardı. Karakoldaki bekleyişin işçileri yıprattığını kaydeden Sarıkaya, "Ben her şeyimi madende bıraktım. Bir tek umutlarımı bırakmadım. Bu süreçte basının, muhalefet partileri ve halkın duyarsız kalmaması mutlu etti’’ dedi.

Muammer Baydemir (45) ise tazminatını alamadığını ifade ederek, zor koşullarda direndiklerini söyledi. Baydemir, “Altımızda bir karton, üzerimizde bir battaniye ile sürekli aynı elbiselerimizle yatıyoruz. İçler acısı bir durum ama hakkımız için bırakın betonun üstünde yatmayı, yağmurun altında bile yatarım. Bu benim ayıbım değil, onların ayıbı, onlar utansın" diye konuştu.