Maden işçilerinin direnişi sonuç vermeye başladı

Ermenekli maden işçilerinin direnişi sonuç vermeye başladı; maaşlar ödendi. Bağımsız Maden İş Sendikası, tüm hakların karşılanması için direnişin süreceğini açıkladı.

Karaman'ın Ermenek ve Manisa’nın Soma ilçelerinden maden işçileri, maaş ve kıdem tazminatları için sürdürdükleri direnişte ilk kazanımı elde etti. Ermenek’teki Cenne Maden Ocağı’nda çalışan işçilerin şimdiye kadar ödenmeyen 8 ile 13 aylık maaşları dün akşam hesaplarına yatırıldı.
Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin, maaşları yatırılan işçilerin alacakları tazminat ve kesintilerin ödenmesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

‘LÜTUF DEĞİL, HAKKIMIZ'

Çetin, direnişin 53’üncü gününde olduklarına dikkat çekerek, şunları belirtti: "Maaşlarımızı bize bir lütuf gibi sunmasınlar. Onlar bizim haklı taleplerimiz. 2014’ten bu yana süren bir mağduriyet söz konusu. Maaşın yatması bir çözüm değil. Sosyal medyada yapılan yalan yanlış haberlerle, kapalı kapılar ardından yapılan görüşmeler bizi bağlamaz. Bizi ikna etmek isteyen, çözüm isteyenleri yanımıza bekliyoruz. İşçilerin de olduğu toplantılar istiyoruz. Sadece maaş yatması bizim için çözüm değil, bizim kurallarımız başından beri belli."