Mafyaya serbest siyasi tutsaklara yasak

Bolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Ali Gülmez, cezaevi idaresinin mafya ve ülkücü mahkumlarla işbirliğine dikkat çekerken, Covid-19’a yakalanan ve hastanede yatan ağabeyi ile telefonla görüşmesine izin verilmediğini aktardı.

Bolu F Tipi Cezaevi’nde yıllardır tek kişilik hücrede tutulan hasta tutsak Ali Gülmez’in Covit-19’a yakalanan ağabeyi Celal Gülmez ile telefonda görüştürülmediği ortaya çıktı.

Yaşanan bu hukuksuzluğu ailesine gönderdiği faksla duyuran Gülmez, hastanede yatan ağabeyi ile telefonla görüşme talebiyle gönderdiği dilekçelere ısrarla cevap verilmediğine dikkat çekti.

BU AYRIMCILIK İLK DEĞİL !

Ağabeyinden haber alamamanın endişesi içinde olan Gülmez, yazdığı faksta bu keyfi uygulamaya şöyle tepki gösterdi: “Bu, Bolu F Tipi çiftliğinin bize uyguladığı ilk ayrımcılık değil. 3 yıldır bilinçli, sistemli uygulanagelen keyfilik ve saldırıların yeni bir örneği. Yasada olan bir hakkın gasp edilişi! Covid’e yakalanmış yakınlarımın durumunu öğrenmek, belki son bir görüşme hakkımdan mahrum bırakmak, böylesi zalimce. Bolu F Tipi’nde; mafya üyeleri, ülkücü mahkumlar gibi ‘ayrıcalıklı’ mahkum kişiler yararlanır ancak. 1. Müdür başta olmak üzere, hepsi onlarla görüşür, onların etrafında ‘pervane’ olur.”

‘CEZAEVİ PERSONELİNDE OLDUĞU BİLGİSİ YANSIYOR GELMEYİN’

Bu durumun kamuoyuna yansıtılmasını isteyen Gülmez, Adalet Bakanlığı başta olmak üzere, İnfaz Hakimliği’ne, Savcılığa başvurduğuna ancak ses çıkmadığına; yasada telefon görüşmesi için “deprem, afet” gibi durumlarda kendiliğinden hak tanındığına, ama kelimeler üzerinde oynanarak “salgın”ın afet diye değerlendirilmediğine dikkat çekti.

Gönderdiği faksta ayrıca kendini sağlık durumuna da değinen Gülmez, hastaneye gidenlerin 15 gün karantinada kaldığını belirterek, “Hiç gitmeyi düşünmüyorum, riskli. Cezaevi personelinde olduğu bilgisi yansıyor ama tutsaklarda bir şey yok. Ziyarete gelmeyin. Hele araçsız hiç gelmeyin” diye yazdı.