Mahalleli infazı doğruladı

İstanbul Sancaktepe’de 19 yaşındaki Dilan Kortak’ın polis tarafından planlı bir şekilde infaz edildiği şüphesi güçleniyor.

İstanbul Sancaktepe’de 19 yaşındaki Dilan Kortak’ın polis tarafından planlı bir şekilde infaz edildiği şüphesi güçleniyor. ANF’ye konuşan HDP Sancaktepe ilçe yöneticisi avukat Selin Demirel, Dilan’ın misafir olarak kaldığı ve gözaltına alınan ev sahibinin, “Polisler gittik onu geberttik, kafasına sıktık dediler” açıklamasında bulunduğuna dikkat çekerken, Dilan’in katledildiği Dumanlar Sokak’ta yaşayan sakinler, o gece herhangi bir çatışma yaşanmadığını vurguladı.

DİLAN’IN CANSIZ BEDENİ SOKAKTAYDI

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 4 Aralık 2015 tarihinde Sancaktepe Atatürk Mahallesi Dumanlar Sokak'ta bir eve düzenlediği operasyonda henüz 19 yaşındaki Dilan Kortak öldürülmüştü. Yandaş medya olayı, PKK’nin hücre evine yapılan baskın sırasında yaşanan çatışma olarak lanse etse de, gözaltına alınan ev sahibi A.İ.’nin avukatlara verdiği beyan ve mahalle sakinlerinin tanıklığı planlı bir infaz şüphesini güçlendirdi. İnfazdan Atatürk Mahallesi sakinlerinin HDP ilçesini aramasıyla haberdar olduklarını anlatan HDP Sancaktepe ilçe yöneticisi avukat Selin Demirel, “Mahalleli bizi arayarak özel harekat polislerinin sardığı Dumanlı Sokak’ta, yerde bir genç kadının cesedinin yattığını söylediler. Haberi duyar duymaz olay yerine ulaşmaya çalıştık ancak polis söz konusu sokağa girmemize izin vermedi” dedi.

DEMİREL: POLİS DİLAN KORTAK’I İNFAZ ETTİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan ve Vatan Emniyet’te tutulan dört kişiyi ziyaret ettiklerinde Dilan Kortak’ın planlı bir şekilde infaz edildiğini öğrendiklerine dikkat çeken Demirel, Dilan’ın tek başına bulunduğu evin sahibi A.İ.’nin kendilerine polislerin cinayeti itiraf ettiğini anlattığını söyledi. Baskından bir saat önce Atatürk Mahallesi’nde iki kişiyle birlikte saat 20.00’de gözaltına alınan ev sahibi A.İ.’nin kendilerine verdiği beyanı aktaran Demirel şöyle konuştu: “Gözaltına alındığında polisler kendisine, ‘Şu anda evde kimse var mı?’ diye sormuş; ev sahibi kimsenin olmadığını söylediğinde, polisler ‘Evde bir kadın olduğunu biliyoruz. Sen şimdi görürsün’ diye cevap vermişler. Bir, iki saat sonra A.İ. ile tekrar görüşen polisler, ‘Hani evde kimse yoktu? Biz gittik onu geberttik, kafasına sıktık geldik’ demişler.” Bu beyanın polislerin Dilan Kortak’ı planlı bir şekilde infaz ettiğinin açık kanıtı olduğuna işaret eden Demirel, bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

‘HÜCRE DEĞİL AİLE EVİ’

Dilan Kortak’in iki gün önce katledildiği Dumanlı sokakta mahalle sakinleri hala tedirgin. İsminin gizli kalmasını isteyen Dilan Kortak’ın infaz edildiği dört katlı binanın hemen bitişiğinde yer alan mahalle sakini o geceyi “Mahşer gecesi” olarak tanımlıyor. İsminin vermek istemeyen mahalle sakini, ne olduğunu anlamadan sokağın her tarafını eli silahlı, yüzü kar maskeli özel harekatçılar tarafından sarıldığını anlattı. Mahalle sakini, “Sanki tüm İstanbul’un polis teşkilatı buraya toplanmıştı. Biz operasyon sırasında dışarda olduğumuz için saatlerce evimize giremedik ve açıkçası ne olduğunu da anlamadık. Kabus gibiydi” dedi. Gözaltına alınan ev sahibi A.İ.’yi 2.5 yıldır tanıdığını, eşi ve çocuklarıyla sakin bir hayat yaşadığını ve çok efendi ve sorunsuz bir insan olduğunu ifade eden mahalle sakini, evin hücre evi değil normal bir aile evi olduğunu vurguladı.

‘ÇATIŞMA YAŞANMADI’

Olayı doğrulayan başka  bir mahalle sakini Yakup Öztürk de, “Burada hücre evi ne arar? O evde aile yaşıyordu. Hücre evi olsaydı fark edilirdi” dedi. 30 yıldır Dumanlar sokağında yaşadığını belirten Öztürk, bu sokakta herkesin herkesi tanıdığını ve hiçbir zaman bir sorun yaşanmadığını söyledi. Olay gecesi polisin sokağın her iki taraftan kestiğini anlatan Öztürk, “Her yerde kar maskeli özel harekat polisleri vardı. Bize ‘Evinize girin’ diye bağırıyorlardı. Tepemizde ise sokağa ışık tutan bir helikopter geziniyordu” diye konuştu. İddia edildiği gibi herhangi bir çatışmanın yaşanmadığını aktaran Öztürk, özel harekatçılar binaya girdikten sonra 6-7 silah sesi duyulduğunu ve sonrada olay yerine ambulansların geldiğine belirti. Evi basılan A.İ.’yi iyi tanıdığını, çok iyi bir genç olduğunu ifade eden Öztürk, “A.İ. işinde gücünde bir gençti. Demirci ustasıydı. Ailesini geçindirmeye çalışıyordu. Hanımı hastaydı onu hastaneye kaldırmıştı. Onun gözaltına alınmasına çok üzüldüm” dedi.

‘POLİS BİNAYA GİRDİ ÖLDÜRÜP ÇIKTI’

Olay esnasında evde olan Taner Doğan, kesinlikle çatışma yaşanmadığını vurguladı. “Polis binaya girdi öldürüp çıktı” diyen Doğan 6-7 silah sesi duyulduğunu daha sonra da zaten okuduğu gazetelerde öldürülen genç kadından beş kurşun çıktığını öğrendiğini söyledi. Ev baskını öncesi özel harekatçıların Dumanlar sokağına silah sıka sıka girdiğine dikkat çeken Doğan, “Kendilerine yönelik hiçbir saldırı olmamasına rağmen silah sıka sıka baskın yapacakları binanın önüne geldiler. Bize sürekli “Girin evlerinize” diye bağırıyorlardı. Belli ki çatışma süsü vermek istiyorlardı. Ama gerçek şu ki herhangi bir çatışma olmadı, polisler bilerek içeriye girdi ve kadını vurdu” dedi.

‘ÖZEL HAREKATÇILAR SOKAĞA ATEŞ EDEREK GİRDİ’

Basılan evin hemen karşısında oturan Zeynep isimli mahalle sakini, mahalleyi saran özel harekatçıların ateş ederek Dumanlı sokağa girdiğine dikkat çekti. Zeynep, “Ne olup bittiğini anlamadık. Her yer birden eli silahlı, kar maskeli özel harekatçılarla doldu. Çok korktuk. Herhangi bir çatışma olmadı. Polisler binaya girdi ve siyah torbaya sarılı bir ceset ile binadan çıktı” dedi.

İsmini vermek istemeyen dört katlı binanın sahibi ise, saat 21.00 sıralarında binada ses duyduğunu, ne olduğunu görmek için kapıyı açtığında merdivenlerde kar maskeli polislere rastladığını söyledi. Bina sahibi yaşananları şöyle anlattı: “Polisler bana içeriye gir dediler. Daha sonra alt katımda bulunan kiracım A.İ.’nin kapısını kırdılar. Teslim ol diye bağırdıklarını duydum ve sonra bir kaç silah geldi. Bir kat üste olduğum için çatışma yaşanıp yaşanmadığını biliyorum.”

...