Mahkeme Taksim Projesini iptal kararı verdi

Mahkeme Taksim Projesini iptal kararı verdi

Taksim Cami projesi ve Galatasaray Katlı Otoparkı dahil bir çok projeyi kapsayan “Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı” ile “Beyoğlu Nazım İmar Planı” mahkeme tarafından iptal edildi. 

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, Taksim Cami projesi ve Galatasaray Katlı Otoparkı dahil bir çok projeyi kapsayan “Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı” ile “Beyoğlu Nazım İmar Planı”nı iptal etti. Her iki planın bölgenin özelliğini yeterince gözetmediği, bütünsellikten uzak, korumaya en çok muhtaç alanların özelleştirme, kentsel yenileme veya turizm alanı ilan edilerek, koruma planı kapsamı dışına çıkarıldığı gibi pek çok gerekçeyle karar veren mahkeme, kararı oy birliğiyle kabul etti.

Karar sonrası belediyenin 6 ay içinde, mahkemenin gerekçeli kararındaki itirazları dikkate alarak planları yeniden yapmak zorunda olduğu belirtilirken, bu süreçte Beyoğlu’ndaki imar hareketleri, kurul kararları onayıyla “Geçici Yapılaşma Koşulları” ile yürütülecek.