Mahkemeden 'Demirtaş' kararı: Duruşmaya getirilsin
Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın duruşmaya getirilmesini istedi.
Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın duruşmaya getirilmesini istedi.
Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada yeni bir gelişme yaşandı.
Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 22 Haziran’da görülen davanın ilk duruşmasında, Demirtaş mahkemeye gelerek savunma yapmak istediği için SEGBİS'e çıkmamıştı. Heyet ise, Meclis Başkanlığı’nın mahkemeye gönderdiği Demirtaş'ın HDP grup toplantısındaki konuşma görüntülerinin yazıya dökülmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar vermişti.
CEZAEVİNE YAZI
Duruşmanın görülmesine üç gün kala mahkeme heyeti, 11 Aralık’ta dava dosyası üzerinde yaptığı inceleme sonucunda daha önce kurduğu ara kararından vazgeçti. Mahkeme, Demirtaş'ın tutuklu olduğu Edirne F Tipi Cezaevi’ne müzakere yazarak, Demirtaş’ın 14 Aralık günü görülecek davanın 2’nci duruşmasına getirilmesini istedi.
Mahkemenin Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na 11 Aralık'ta gönderdiği yazı şöyle:
“Türk milletini, cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni alenen aşağılama suçundan sanık Selahattin Demirtaş ve arkadaşları hakkında mahkememize açılan kamu davasının yapılan açık yargılaması sırasında verilen ara kararı gereğince halen kurumunuzda başka suçtan tutuklu olup ve aşağıda açık kimliği yazılı bulunan sanık Selahattin Demirtaş’ın duruşmanın bırakıldığı 14/12/2017 günü saat 09.00’da mahkememiz duruşma salonunda hazır edilmesi rica olunur.”
Ayrıca Demirtaş ile birlikte aynı cezaevinde tutulan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, bugün Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava için Elazığ’a, oradan da Diyarbakır’a getirilmişti.