MAK: İrade gaspına isyanla karşılık verilmeli

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK), yerel seçimlerin ardından devreye konulan gasp politikasının kabul edilemez olduğunu belirterek, buna karşı “isyanla yanıt verilmesi gerektiği” çağrısında bulundu.

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan) yaptığı yazılı açıklamada, “31 Mart 2024’te Türkiye genelinde yapılan yerel seçimlerde yurtsever halkımızın göstermiş olduğu irade beyanını kutluyoruz. Halkımızın kendisini yönetme beyanı olan seçimde faşist AKP-MHP nin tüm devlet erkini kullanarak ustalaşan hilelerine, taşıma oylarına rağmen DEM Parti 78 belediye kazanmıştır. Bu seçimlerle  Kurdistan’da, Kürt halkı irade beyanında bulunmuş ve Önderliğimizin halkın kendi kendisini yönetmesi paradigması zafer kazanmıştır” dedi. 

MAK, “Açlık ve sefalet sınırının altında yaşayan Türkiye halkı, emekçisi, kadını, genci geleceğini artık maskeli, yalan takiye hitabı üzerine kurulu faşist AKP-MHP hükümetinde görmemektedir. Türkiye’de yaşayan Türk, Kürt ve diğer halklarla birlikte oylarını muhalefete ve DEM Parti’ye büyük oranda vererek bu faşist rejim politikalarını al aşağı etmiştir” diye ekledi. 

Bu hezimet karşısında “faşist Erdoğan’ın şuursuz konuşmalar yaptığı, uyduruk gerekçelerle Wan’da irade gaspına” yöneldiğini belirten MAK, kazanılan diğer belediyelere yönelik de yoktan gerekçelerle gaspa devam edilmesinin “kabul edilemez” olduğunu kaydetti. 

MAK, şunları ifade etti:  “Halkımız bulunduğu her yerde bu duruma isyanlarla karşılık vermezse Kürtlerin seçimlerle kazanmış olduğu tüm belediyeleri gasp etmek isteyecektir. Bundan dolayı tüm halkımız her yerde isyan edercesine bu faşist, gaspçı barbarlığa karşı çıkmalıdır. Halkımızın buna gücü de, cesareti de, imkanı da vardır. Biz de Milîsên Azadiya Kurdistan birimleri olarak her yerde halkımızın yanında ve omuz omuza durarak yapacağımız her türden eylem seferberliğiyle halkımızın haklı isyanına öncülük ederek kazanılmış belediyeleri koruyacağız.”

İktidar yanlıları ve kayyumu kabul eden adayları da hedefleri olacağı konusunda uyaran MAK, şöyle devam etti: “Bugünden itibaren başlayan ve önümüzdeki günlerde Kurdistan da artacak olan serhildanlar halkımıza daha da kazandırtacak ve AKP-MHP faşist rejimine iyi bir ders verecektir. Önümüzdeki mücadele günlerinin kazanımlarını şimdiden halkımıza, halkımızın serhildan gücü olan gençlere ve kadınlara kutluyoruz.

Tüm dünya siyasetinin ve halklarının gözü Kurdistan’dadır, Kürt halkının direnişinin üzerinde ve yanındadır.”