Makbule Özer'in tutuklanması protesto edildi

DEM Parti Amed İl Örgütü, 81 yaşındaki Makbule Özer’in tutuklanmasını protesto etti. Eylemde özgür basına saldırıya da tepki gösterildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM), Wan'da 81 yaşındaki Makbule Özer'in yeniden tutuklanmasını Amed'de bulunan parti binası önünde protesto etti. Sivil toplum örgütlerinden çok sayıda isim de eyleme katıldı. Açıklamada, Özgür Basın'a dönük saldırılara da tepki gösterildi.

DEM Parti İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, “Yüz yıldır Kürtler statü sahibi olmasın diye kirli bir siyaset yürütülüyor. Bu kirli siyaset bugün AKP tarafından yürütülüyor. Bugün değilse de tarihin önünde hesap vereceksiniz" dedi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Bahar Peker, cezaevlerinde yüzlerce hasta tutsağın olduğunu söyledi. Bahar Peker, Özer'in tutuklanma sürecine işaret ederek, "Türkiye tarafı olduğu uluslararası sözleşmelerin hükümlerine uymayarak hasta mahpusların sağlık haklarının ihlal edilmesine yol açmaktadır” dedi.

Bahar Peker, konuşmasının devamında Özgür Basın çalışanlarına dönük saldırılara tepki gösterdi.

'TECRİT VE SAVAŞA KARŞI MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, "Cumhurbaşkanın Federe Kurdistan’a yaptığı ziyaret, Medya Haber TV ve Stêrk TV’ye yapılan baskınlar, Makbule annenin hukuksuzca tutuklanması, İstanbul ve Ankara’da Özgür Basın emekçilerine yönelik yapılan gözaltıların hepsi savaş konseptinin devreye konulduğunu gösteriyor. İktidar seçimden aldığı yenilgiden hiçbir şey anlamamış. Tecrit ve savaş politikalarına karşı mücadele vermekten vazgeçmeyeceğiz. Makbule Ana derhal serbest bırakılsın. Özgür basın emekçilerinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.