Manisa’da 3 HDP’li genç tutuklandı

Manisa’da 15 Şubat’ta düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan 8 HDP Gençlik Meclisi üyesinden 3’ü tutuklandı.

Manisa'da 15 Şubat tarihinde sabahı pek çok ilçede yapılan siyasi soykırım operasyonlarında 8 HDP Gençlik Meclisi üyesi gözaltına alındı. 8 gün gözaltına kalan Gençlik Meclisi üyelerinin dün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gözaltına alınanlara sosyal medya paylaşımları, katıldıkları eylemler ve el konulan dijital materyallerde görülen kimi HDP'ye dair çalışmalar gerekçe gösterilerek, "Örgüt üyeliği" ve “Örgüt propaganda” yaptıkları iddiasıyla suçlama yapıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Manisa Adliyesi’ne sevk edilen 8 gençlik meclisi üyesinden Zahir Aslan, Hamza Aslan ve Ahmet Aslan ile savcılığa verdikleri ifadenin ardından tutuklama talebi ile 5 gençlik meclisi üyesi de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Zahir Aslan, Hamza Aslan ve Ahmet Aslan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken; Aleyna Tekin, Mahsun Silinsin, Sultan Aslan, Niyazi Mehmet ve Ali Polat adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.