Mardin'deki nöbet sürüyor: Biz zayıflamayız!

Mardin'de Demokrasi Nöbeti sürüyor. Eylemde HDP etrafında kenetlenme çağrısı yapıldı, "Bizi zayıflatamazsınız" mesajı verildi.

Mardin'de kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti 47’nci gününde devam ediyor. Eylemin bugünkü adresi Nusaybin ilçesi olurken, eyleme HDP’lilerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Alkış, zılgıt ve şarkılarla devam eden oturma eylemi sırasında şiirler okundu. 

Oturma eyleminin ardından HDP Milletvekili Ebru Günay açıklama yaptı. 31 Mart’ta Mardin ve ilçelerinde halkın HDP'den yana iradesini beyan ettiğini belirten Günay, “Ama AKP hükümeti ‘iradenizi tanımam’ diyerek, Kürt halkının iradesini gasp etti. 47 gündür bu şehir kayyumla yönetilmeye çalışılıyor. Ama tabii yönetemiyor, sadece yolsuzluk yapıyor. Bu ülkenin vatandaşının cebinden çıkan vergiler ile ayakta kalıyor" dedi. Kayyum tarafından yapılanların sadece halk iradesinin yok sayılması olmadığını ifade eden Günay, “Aynı zamanda kadınların da iradesini tanımıyor. Kayyum saraydakiler gibi AKP-MHP faşizmi gibi kadınların iradesini de tanımıyor. Kadın kazanımlarına da saldırıyor” diye belirtti. 

'HDP ETRAFINDA KENETLENELİM'

Kayyumun kendisini protesto etmeyi Valilik kararı ile yasakladığına dikkati çeken Günay, şöyle konuştu:

“Dün tacizci Ercan Uysaler'in duruşmasıydı ama bizim orada yürüyüş yapmamıza da izin vermediler. Ama biz kadınlar bu dosyanın cezasızlık ile sonuçlanmasına izin vermeyeceğiz. Daha önemlisi kayyum-vali kendisini protesto etmeyi bile yasakladı. Yasak kararını gerekçe göstererek kadınların demokrasi mücadelesini engelledi. Yapmak istediğimiz mor konvoy eylemimiz yasaklandı. Her alanda kadınlara yönelik bir saldırı var. Ama biz yok sayabileceğiniz görmezden gelebileceğiniz bir halk değiliz. Bizler Mardin'de yüzde 56 oy almış bir partiyiz. O yüzden hangi koşullarda olursa olsun saldırmaya devam ederseniz edin, bizi zayıf düşüremeyeceksiniz. Bizi yıldıramayacaksınız. Bizler demokrasi mücadelesi yürütmeye devam edeceğiz. Bizler bu nedenle yeniden herkesi HDP etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. O koltuklara gerçek sahipleri oturana kadar bizim mücadelemiz devam edecek."