Mardinliler 25 Ocak'ta Cizre’deki saldırıları protesto edecek

Mardinliler 25 Ocak'ta Cizre’deki saldırıları protesto edecek

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Cizre'de yaşanan saldırılara dikkat çekmek ve Cizre halkını sahiplenmek amacıyla 25 Ocak'ta miting düzenlenecek. DBP, HDP Mardin il örgütleri mitinge katılım çağrısı yaptı.

DBP, HDP Mardin il örgütü öncülüğünde Cizre’deki saldırılara dikkat çekmek ve Cizre halkını sahiplenmek amacıyla 25 Ocak'ta Kızıltepe ilçesi Newroz alanında miting düzenlenecek. Düzenlenecek mitinge ilişkin DBP Mardin il binasında basın toplantısı yapılarak katılım çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasını DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan yaptı. Öcalan, Cizre'de yaşanan olayların barış sürecinde devlet nezdinde yapılan provokatif olaylar olduğunu belirterek "Cizre'de yaşanan olaylar barış sürecinde devlet nezdinde yapılan darbelerdir. Bizler yaşanan olaylara son vermek, barış sürecinin daha iyi işlenmesi ve Cizre halkının yanında olduğumuzu göstermek amacıyla 25 Ocak Pazar günü saat 12'de Kızıltepe Newroz alanında miting düzenleyeceğiz. Bu konuda tüm Mardin halkının duyarlı olmasını ve barışa destek vermek için katılım sağlamalarını bekliyoruz" dedi.

Açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına da değinen Öcalan, sözlerini "Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyamıza ilişkin de 1 Şubat'ta yapacağımız basın toplantısı ile basına deklere edecek ve istediğimiz hedefe ulaşmış olacağız. Bu konuda da halkımıza daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sayın Öcalan'ın özgürlüğü Kürt halkının yanı sıra tüm halkların özgürlüğü demektir" şeklinde sonlandırdı.