Mazlum Doğan mezarı başında anıldı

Anmada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Newroz, Kurdistan şehitlerinin mirasıdır. Mazlum Doğan yoldaşın yaktığı o ateş, bugün özgürlük meşalesi haline geldi” dedi.

MAZLUM DOĞAN ANILDI

Newroz Bayramı kutlamalarının startı bugün Xarpêt’in Dep (Karakoçan) ilçesinde verilecek. Kutlama öncesi 1982 Newrozu’nda bedenini ateşe veren PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan ile kardeşi Delil Doğan, mezarları başında anıldı.  

Dêrsim'in Mêzgêr (Mazgirt) ilçesinin Goman (Yaşaroğlu) köyüne bağlı Seyidan (Bütünlük) mezrasında gerçekleşen anmaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Anmaya katılanları Doğan'ın ablası Serap Doğan karşıladı.  

Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Bayındır, “15 Mart 2024 yılının ilk Newroz ateşini Dep’te yakacağız. Bu Newroz, Kurdistan şehitlerinin mirasıdır. Mazlum Doğan yoldaşın yaktığı o ateş, bugün özgürlük meşalesi haline geldi” dedi. 

“2024 yılı Newroz’unu Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a armağan ediyoruz” diyen Bayındır, Bugün Kürt halkının dünyada ve Türkiye’de önderlerinin özgürlüğü için mücadele ettiğini, bu Newroz’da bütün dünyada milyonlarca kişi olarak Kürt Halk Önderi ve arkadaşları için alanlarda olacaklarını söyledi. 

Anmada Mazlum ve Delil Doğan’ın mezarlarına karanfil bırakıldı.