‘Mazlumların ardılları olarak mücadelemizi büyütüyoruz’

Artan gözaltılara tepki gösteren HDP Gençlik Meclisi, “Bizleri özgürlük mücadelesinden alıkoyan, ölüme iten sisteminizi kabul etmiyoruz! Mazlumların ardılları olarak mücadelemizi büyütüyoruz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, son dönemde artan gözaltılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Faşizmin AKP-MHP ittifakı ile kurumsallaştığının altı çizilen açıklamada, her geçen gün gençlerin, kadınların, halkların aleyhine işletildiği tarihi bir süreçten geçildiğine dikkat çekildi.

‘DÜŞMAN HUKUKU UYGULANIYOR’

Ülkenin gitgide yaşanmaz hale geldiği belirtilen açıklamada, “Yurttaşlar açlık ile sınanmaya devam etmektedir. Özelde Kürt halkı ve kurumlarına olmak üzere devrimci, demokrat, muhalif çevrelere saldırılar artarak sürmektedir. AKP İktidarı alternatif özgür yaşam iddiası olan partimiz HDP’ye düşman hukuku uygulamaktadır. Tecridin her geçen gün derinleştiği bu süreçte biz gençlere reva görülen geleceksizlik, intihar, katledilmedir. Kadına ve gençliğe tüm savaş argümanlarıyla yönelen iktidar, toplumun değiştiren dönüştüren gücü olan kadınlara özel olarak yönelmektedir. Uzman çavuşlar eliyle özel savaş politikasına maruz bırakılan genç kadınlar itibarsızlaştırılmakta, ölüme itilmektedir. Katliam politikaları değişim gösterirken, faşizmin ve ırkçılığın karakteri değişmemektedir” denildi.

Açıklamanın devamında ise şöyle denildi: “Tüm bu kirliliğin ve kötülüğün sürdürücüsü olan AKP-MHP iktidarı Türkiye sınırları içerisinde yaşanan katliamlara göz yumup, desteklerken, ABD’de polis çetelerinin George Floyd ve sayısız siyahiyi katledilişini ise kınamıştır. ABD’deki polis faşizmini kınayan AKP-MHP iktidarı Kemal Kurkut’u, Enes Ata’yı, Mahsum Mızrak’ı ve daha sayısız Kürt gencini, çocuğunu katleden kendi polisi olunca ödüllendirmeyi tercih etmiştir. Polis ve bekçilere verilen sınırsız yetki cezasızlık politikası ile katmerlenmektedir. İzmir Kadifekale’de Mehmet Şerif Coşkun’u AKP'nin polisleri linç ederek kalp krizi geçirmesine neden olmuş ve yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada yaşamını yitirmiştir.”

“HDP Gençlik Meclisi olarak faşizmin tüm kurumlarına sesleniyoruz. Tarih boyunca kırım politikalarının hedefinde olan gençler olarak, katliamlarınıza boyun eğmedik eğmeyeceğiz” denilen açıklamada, “Bizleri özgürlük mücadelesinden alıkoyan, geleceksizliğe ve ölüme iten sisteminizi kabul etmiyoruz. Mahirlerin, Mazlumların ardılları olarak mücadelemizi büyütüyoruz” belirtildi.