MED-DER: Bize geri adım attıramazsınız

Amed’de Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği’ne (MED-DER) yönelik pazartesi günü yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişi için bir basın açıklaması yapıldı.

26 Nisan günü aralarında Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) Eşbaşkanı Rıfat Ronî’nin bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltındakiler halen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

MED-DER, gözaltılara dikkat çekmek amacıyla dernek binasında açıklama yaptı.

Açıklamaya Hakların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkan Vekili İrfan Söner, dernek yönetici ve üyeleri katıldı.

MED-DER yöneticisi Rezan Aktulum, pazartesi günü yine siyasi, kültürel ve dile yönelik siyasi soykırım operasyonuyla gözlerini açtıklarını belirtti.

Eşbaşkanları Rıfat Roni’nin de gözaltına alınanlar arasında olduğunu hatırlatan Aktulum, “Dile aşık bir insan niye tutuklanır? Dil ve kültüre sahip çıkmak neden sizi baskılıyor?” diye sordu.

Aktulum, “Şunun iyi bilinmesini istiyoruz: Bize geri adım attıramayacaksınız. Bizler dil ve kültür çalışmamızı daha da büyüteceğiz” diye ekledi.

Aktulum, baskı ve gözaltılarla demokratik yolların kriminalize edilemeyeceğinin altını çizerek “Soykırım operasyonlarını kabul etmiyoruz ve bu operasyonları kınıyoruz. Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın” ifadelerini kullandı.