Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni Kadıköy’de coşkuyla karşılandı

Kadıköy’deki seçim standını ve esnafı ziyaret eden DEM Parti Kadıköy İstanbul Büyükşehir Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni büyük ilgi gördü. Burada halka seslenen Beştaş, “Varsınlar bize saldırsınlar; vız gelir, tırıs gider” dedi.

Kadıköy İstanbul Büyükşehir Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, partilerinin Kadıköy’deki seçim standını ve esnafı ziyaret etti. Büyük coşkuyla karşılanan Beştaş ve Çepni halktan büyük ilgi gördü.


‘BİZ HALKLARIN, EMEĞİN, ALIN TERİNİN PARTİSİYİZ!’

DEM Parti Kadıköy Belediyesi Eş Başkan Adaylarımız Nimet Çelebi Erdoğan ve Av. Veysi Eski ve DEM Parti milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen halk buluşmasında konuşan Murat Çepni, yan yana ve omuz omuza gelerek emek, demokrasi ve özgürlüğü kazanabileceklerini vurgulayarak sözlerine başladı. Sistem tarafından dayatılan seçeneklere mecbur olmadıklarını kaydeden Çepni, “Biz emeğin ve halkların partisiyiz, biz müteahhitlere, zenginlere karşı yoksulların alın teriyiz, biz en iyi partiyiz” dedi.

‘BARİKATLARI YIKA YIKA KAZANACAĞIZ!’

Eşitsiz koşullarda mücadele yürüttüklerini hatırlatan Çepni, “ Ama bizler yoğun bir emekle zafere kilitlenmiş durumdayız. Biz iktidarın seçim yürütme biçimini de biliyoruz. Seçim çalışması yürüten arkadaşlarımız gözaltına alındı. Milletvekilimizin yaşadığı ev basılarak yapıldı bu gözaltı, kriminalize edilmeye çalışıldı. Ama biz bunlara alışığız, barikatları yıka yıka bugünlere geldik ve barikatları yıka yıka kazanacağız” vurgusunda bulundu.

‘KARŞISINIZDA BOYUN EĞEYECEK BİR DEM PARTİ YOK!’

Ardından söz alan Meral Danış Beştaş da Kadıköylüleri selamlayarak sözlerine başladı. Rehin tutulan Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tüm siyasi tutsakları selamlayan Beştaş, “Bu iktidar rehin politikasını ve siyasi operasyonları hiç terk etmedi. Kesintisiz bir darbe süreci devam ettirdi. Kürtlere, Alevilere, sol sosyalisteler, muhalefete ve bu ülkede eşit yaşamak istiyorum diyen ve itiraz eden herkese karşı yargıyı silah olarak kullanıyorlar. Bugün de bir çok arkadaşımız İzmir ve İstanbul’da gözaltına alındı. İstanbul milletvekilimizi hedef gösteren basın yayın organları oldu. Siz hâlâ bizi tanımadınız mı, sizin karşınızda boyun eğecek bir DEM yok, yok, seçim çalışmamızı aksatacak bir parti yok. Buradan tekrar arkadaşlarımızı serbest bırakın çağrısını yineliyorum” dedi.

‘NE ÖLÜMÜ NE SITMAYI TERCİHİMİZ KENDİMİZİZ!’

Seçim sürecinde olduklarını ve kendilerine bir taraf tutma dayatıldığını belirten Meral Danış Beştaş, “Ölümle sıtma arasında tercih yapın diyorlar. Tercihimiz kendimiziz, biziz biz. Ne ölümü ne sıtmayı kabul etmiyoruz. Biz özgürce yaşamak istiyoruz. İstanbul’dan Amed’de Mardin’ e Edirne’ye kadar kendi siyasetimizle, kendi ilkelerimizle mücadele ederek seçime giriyoruz. Varsınlar kendi basınlarından saldırıya etsinler, birbirlerine yönelik sözleri DEM Parti üzerinden söylemeye etsinler; vız gelir, tırış gider” vurgusunda bulundu.

Konuşmaların ardından esnaf ziyaretinde bulunan Beştaş ve Çepni, büyük ilgi gördü.