Mersin’de 10 gözaltı

Mersin’de HDP il binasını basan polisler, DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla açlık grevine giren 10 kişiyi gözaltına alındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride son verilmesi talebiyle açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için açlık grevi yapılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin il binasının polislerce basılması ardından abluka devam ediyor.

Baskının ardından HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, milletvekilleri Rıdvan Turan, Tülay Hatimoğulları, Meral Danış Beştaş ve Kemal Peköz, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce ile avukatlar il binasına girdi. Binayı dağıtan polis, önlükler ve pankartlar ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterine el koydu.

Binada polis araması sona erdi ve açlık grevinde olan 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: HDP Mersin İl Eşbaşkanı Zuhal Önen, Ali Alper, Gule Kaya, Mehmet Aykut, Zahide Yavuz, Abdulbaki Akkoyun, Ali Bilen, Diyar Turgut, Bahattin İlet ve Doğan Atay.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, baskınla ilgili şunları söyledi: “Öncelikle polis HDP binamıza baskına gelmeden önce bir ihbar aldığını söylüyor. Bu ihbarı da, muhtemelen Leyla Güven’e destek olduklarını, onun yanında olduklarını beyan etmek için açlık grevine giren yurttaşlarımıza ilişkindi. Biz bugüne kadar Leyla Güven’in açlık grevine girmesine neden olan taleplerinin karşılanmasını beklerken bina basıldı. Bu, Leyla Güven’e saldırıdır. Bu saldırıyı kınıyoruz; ama biz dün söylediğimiz gibi bugün de söylüyoruz; Leyla Güven’in yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz."

 

https://anfturkce.com/guncel/mersin-hdp-Il-binasi-na-baskin-116770