Mersin’de havai fişekler ve PKK yazılamaları

Mersin Demokratik Halk İnisiyatifi, PKK'nin 40.kuruluş yıl dönümünü 27 Kasım’dan 30 Kasım sabahına kadar dört günlük program kapsamında dört Akdeniz, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde kutladı.

27 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de eş zamanlı olarak Akdeniz ilçesinde Gündoğdu, Şehit Kemal, Güneş, Yenihal, Siteler Mahallesinde havai fişekler ve sloganlar "Beji Serok Apo, Biji PKK" sloganları eşliğinde yoğun polis ablukasına rağmen kutlandı.

Aynı gece mahallerde "Sömürgeciliği vur Kürdistanı kur”, “PKK”, “Uyuşturucuya hayır” yazılamaları yapıldı.

Toroslar ilçesinde Mevlana, Kurtali, Demirtaş Mahallesinde üç noktada havai fişekler ve sloganlar eşliğinde kutlandı.

Kurtali Mahallesi Ana Cadde üzerinde gençler lastikler yakarak yol kapattı, polislerin saldırısı sonunda gençler dağıldı.

Yenişehir ilçesi Dört Mahallesi, Akkent, Şahintepesi, Aydınlıkevler ve Afetevler’de havai fişek ve sloganlar ile kutlandı.

Tarsus ilçesinde 27 Kasım günü saat 20.00'de Barbaros, Şahin ve Tozkoparan, Fahrettinpaşa Mahallesi’de havai fişekler ve silahlarla havaya sıkılarak "Beji Serok Apo, Beji PKK, Şehit Namırın” sloganları atılarak kutlandı.

28 Kasım akşam saat 24.00 sularında Barbaros Mahallesi’ndeki BİM marketi önüne deng bırakıldı.

29 Kasım Fahrettin Paşa’da havai fişekler ile pankartlarla “Tima cırnexas” adıyla yürüyüş yapıldı. Bu eyleme polis saldırıda bulundu.

30 Kasım sabahı Kavaklıdere üst geçidine sabahın erken saatlerinde pankart asıldı.