Mersin’de ırkçılar Kürt aileye saldırdı, 2 yaralı

Güney Kürdistan’dan Mersin’e giden bir aile, Kürt oldukları için Türk ırkçıların saldırısına uğradı, biri ağır iki kişi yaralandı. Saldırganlar tespit edildi, ancak yetkililerden ses yok.

Hewlêr’den Mersin’e giden Kürt bir aile, Bozyazı ilçesine bağlı Gözsüzce Sırtlan mevkiinde 3 kişinin saldırısına maruz kaldı.

Türk devletinin ırkçı paramiliter yapılanması Bozkurt işareti yapan saldırganlar, biri ağır iki kişiyi yaraladı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Irkçı saldırıya ilişkin görüntüler sanal ağlarda da yayınlandı. Görüntülerde yerde kanlar içinde bilincini yitirmiş bir kişi görülüyor. Bir ses birkaç kez “Adamı öldürdüler” diyor.

Saldırganların gözaltına alınıp alınmadığı bilinmiyor. Türk yetkililer herhangi bir açıklamada bulunmadı.

UÇURUMDAN ATMAYA ÇALIŞTILAR

Görgü tanığı Cihan Kutluk, “Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırdılar ve taşlarla kafalarına vurdu. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı” dedi.

Kutluk, “Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar. Yol verme kavgası olarak yansıtılabilir ama gerçekte öyle değildi. Bozkurt işareti yapıp, Kürtlere küfür edince, ırkçı bir saldırı olduğunu anladım. 5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık” diye ekledi.  

01 YG 428 PLAKALI ARAÇLA GELEN SALDIRGANLAR

Kutluk’un Tekeli Jandarma Karakolu’na verdiği ifadesinde, saldırganların 01 YG 428 plakalı siyah Honda Civic marka araçtan indiğini, saldırganlardan Mehmet Fatih Oflaz isimli kişinin büyükçe bir taş ile Kürt aileyi taşıyan aracın sürüsünün kafasına ve yüzüne vurduğu bilgisini verdi.

Aynı saldırganın, olaya tanıklık edenleri de ölümle tehdit ettiği belirtiliyor. Kutluk, “Mehmet Fatih Oflaz isimli şahıs geriye doğru geriye dönerek, 'Bu olaya şahit edeni ileride bekliyor olacağım ve öldüreceğim. Kim bu olaya şahitlik yaparsa... Size burayı dar edeceğim. ... Kürtleri' diye tehditler savurdu” dedi.