Meydanlardan Kobanê direnişine destek
Meydanlardan Kobanê direnişine destek
Meydanlardan Kobanê direnişine destek
Kürt halkı bulunduğu her yerde Kobanê direnişine destek eylemlerini sürdürüyor. Dünyanın dört bir yanında sokaklara çıkan Kürtler, DAİŞ çetelerinin vahşetine karşı uluslararası kamuoyunun bir an önce daha etkin bir şekilde harekete geçmelerini istedi.
BARSELONA
YPG/YPJ'nin Kobanê direnişine destek vermek ve DAİŞ çetelerini kınamak amacıyla İspanya'nın Barselona kentinde bir yürüyüş yapıldı. Kentteki direniş meydanı "Plaza Catalunya"dan başlayan yürüyüş Türk Konsolosluğunun önüne kadar devam etti.
200'den fazla Katalan ve İspanyolun katıldığı yürüyüşte DAİŞ çetelerinin saldırıları ve dünyanın Kobanê'ye olan ilgisizliği protesto edildi. Aralarında sol ve anti faşist grupların da bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği yürüyüşte Kobanê direnişine destek vererek "Katalanla devrimcilerin kalbi Kobanê için atıyor" denildi.
Batı Kürdistan'da oluşturulan demokratik özerklik modelinin korunması gerektiğini belirten göstericiler, özellikle YPJ saflarında çok sayıda kadının da DAİŞ çetelerine karşı verdiği mücadeleye dikkat çektiler. Göstericiler ayrıca DAİŞ'e destek veren ve Kobanê gösterilerine sert müdahale eden Türk devletinin tutumunu kınadılar.
ALESSANDRIA
İtalya’nın Alessandria şehrinde de Kobanê’ye destek vermek amacıyla Kürdistanlı halklar ve İtalyan dostları Özgürlük Meydanında eylem yaptı. Kobanê direnişi lehine sık sık sloganlar atan yüzlerce kişi daha sonra Belediye Binası önünde bir oturma eylemi gerçekleştirdi.
BOLZANO
İtalya’nın Bolzano şehrinde yaşayan Kürtler Walter Meydanında bir araya gelerek Kobanê için bir eylem gerçekleştirdi. “Viva Kurdistan”, “Viva Kobanê”, “Kobanê’ye Özgürlük” sloganları atan eylemciler çok sayıda İtalyanca bildiri dağıttı.
HANNOVER
Almanya’nın Hannover şehir merkezinde gece saat 22’de bir araya gelen Kürt gençleri meşaleler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir posterini taşıyarak yürüyüş gerçekleştirdi. “Biji YPG”, “PKK halktır halk burada” sloganları atan gençlere çevredekiler büyük destek verdi. Yaklaşık bir saat süren eylem olaysız sona erdi.
PARİS
Fransa’nın başkenti Paris’te bir grup Ciwanen Azad üyesi Paris'in en işlek garlarında olan Gare du Nord’u işgal etti. Yaklaşık bir saat devam eden işgal eylemi çevredekiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Önce eylemcilere müdahale etmek isteyen polis çevredekilerin tepkisi sonucunda vazgeçti.
“Terörist DAİŞ”, “Kobanê yalnız değildir”, “Yaşasın Kobanê direnişi” yazılı dövizler taşıyan gençler arttıkları sloganlarla eylemlerine son verdi.
Gençler taşıdıkları dövizlerde (terörist DAİŞ ,kobani yanlız değildir , yjaşasin kobani direnişi, stop DAİŞ , Türkye DAİŞ desteklenmede vazgeç) Fransa neden sessizsin dövizleri taşındı.
Gencler atıklar sloganlarla eyleme son verdiler