Mezarlıklara ve tutsak ailelerine ziyaret

Ramazan Bayramının ilk gününde birçok kentte mezarlıklar ve tutsak aileleri ziyaret edildi.

MEZARLIK ZİYARETLERİ

İstanbul'da Ramazan Bayramı dolayısıyla özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin Sultangazi ilçesinde bulunan Gazi Mezarlığı'ndaki kabirleri ziyaret edildi. Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) öncülüğünde yapılan ziyarete Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz ve partinin ilçe örgütün yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Ziyarete katılanların bir araya geldiği Gazi Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı, sabah saatlerinde polis tarafından zırhlı araçlarla ablukaya alındı.
Halk, bayramlaştıktan sonra Gazi Mezarlığı’na yürüdü. Mezarlıkta şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, dualar okundu.
Pîrsus (Suruç) ve Ankara Gar katliamlarında yaşamını yitirenlerin mezarları başında konuşan ANYAKAY-DER Eşbaşkanı Emine Arslan, "Şehitlerimizin mezarlarına dahi tahammülleri olmayanlar Lice'de, Suruç'ta mezarları tahrip etmişler. Çünkü onların mezar taşlarından dahi korkuyorlar" dedi.
DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz ise "Direnişin ne kadar güçlü olduğunu hatırlamaz gereken günlerden birisinden geçiyoruz. Halkları özgürleştirmek için yola çıkan yoldaşlarımızı, bu mücadeleyi dışarıdan büyüten beyaz tülbentli barış annelerimizi ve cezaevlerinde direnen yoldaşlarımız selamlıyoruz" dedi.


COLEMÊRG
Colemêrg'de DEM Parti İl Örgütü yöneticileri, partili belediye eşbaşkanları ile birlikte Tekser Mahallesi’ndeki Serê Solan Mezarlığı’nı ziyaret etti.
Gever'de ise Bajêrgeh ve Orman Mahallesi’nde bulunan mezarlıklar ziyaret edildi. DEM Parti İlçe Örgütü ve partili belediye eşbaşkanları tarafından yapılan ziyaretlerin ardından halkla bayramlaşıldı.


ADANA
Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAYDER) ve Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) yöneticileri, Ramazan Bayramı nedeniyle kentte bulunan özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin aileleri ile tutsak yakınlarını ziyaret etti.
Tutsak yakınlarından Siyasi Arslan, kızı Fatma Arslan'ın Sincan Cezaevi'nde bulunup Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için eylemde olduğunu dile getirdi.

 
MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) ve Çukurova Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇUTUAY-DER) yöneticileri, Ramazan Bayramı nedeniyle kentte bulunan özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin aileleri ile tutsak yakınlarını ziyaret etti.