MKP, 4. Kongresini yaptı

4. Kongresini yapan Maoist Komünist Parti, "Faşizm koşullarında her çaba kendi çapında bir başarı ve devrimci bir anlam taşır" denildi.

Maoist Komünist Parti (MKP), 4. Kongresini yaptı.

MKP tarafından kongrenin ardından yapılan açıklamada, "Kongremiz, Parti Sekretarya Üyemiz Yılmaz Kes Yoldaş Şahsında 2014-2017 yılları arasında ölümsüzleşen yoldaşların anısına atfen gerçekleştirilmiştir" denildi.

'DEVRİMDE ISRAR TEORİDEKİ GELİŞMEYLE MÜMKÜNDÜR'

Açıklamada, "AKP-MHP koalisyon iktidarının pervasız baskılarla uyguladığı açık faşizm koşullarında, devrimci sınıf savaşı adına gerçekleştirilen her siyasi eylem, ileriye doğru atılmış her adım, her çaba saygın olmakla birlikte, kendi çapında bir başarı ve devrimci bir anlam taşır" denildi.

"Devrim ve mücadelede ısrar, somut koşullardan koparılamaz olan teorideki gelişmeyle mümkündür" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle denildi:

"Kongremiz, başarısızlıkların kaynağında yatan nedenlerin, esasta ideolojik-teorik-siyasi çizgi zemininden bağımsız olarak, kadro, örgütsel güç ve örgüt/parti bilincindeki zayıflıklardan ileri gelen örgüt/örgütlenme ve örgütsel çalışmalar pratiğindeki sorunlardan kaynaklandığını tespit ederken, bunun birinci dereceden sorumluluğunun merkezi önderlikte olduğuna işaret etmiştir."

Örgüt ve örgütlenmeye ilişkin yeni kararların da alındığı kongrede, mücadeleyi cesaretle büyütme mesajları verildi.