MLKP, 1 Mayıs'ta sokaklara çağırdı

1 Mayıs'ı kutlayan MLKP Avrupa Komitesi, "Barbarlığa karşı 1 Mayıs’ta sokaklara" mesajını verdi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Avrupa Komitesi, 1 Mayıs'a ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"Pandemi kapitalist sistemin insanlık dışı çürümüş yüzünü bir kez daha bütün yıkıcılığıyla gösterdi" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tekeller ve burjuvazi, sermayelerine sermaye katarken, yoksullar daha da yoksullaştı. İşsizlik arttı. Ezilenler sadece ay sonu değil, ay başında da geçim sıkıntısı yaşadı, yaşıyor.

İşçi sınıfının grev, örgütlenme ve sokağa çıkma, politika yapma kanalları kapatılır ve hakları kısıtlanırken, çarklar döndü ve dönmeye devam ediyor. Pandemiyi fırsata çeviren egemenler, işçi sınıfı ve emekçilerin, kadınların ve gençlerin kazanılmış politik özgürlüklerine kapsamlı bir saldırıya giriştiler.

Zenginler villalarını birer özel hastahaneye çevirirlerken; özel ve karı gözeten berbat sağlık sistemi nedeniyle hastanelerde işçiler, emekçiler ölüme terk edildiler.

Bütün insanlık ölüm ve olağanüstü bir yıkım ile karşı karşıyayken aşılar tekelci karla pazarlandı, insanlığın hizmetine sunulmadı. Tekeller aşının dağıtımı ile ilgili rekabete giriştiler.

Kapitalist için masraf olacağından işyerlerine test zorunluluğu bile getirilmedi.

Kadın işçiler ve emekçiler için ikili sömürü çarkı, cinsiyetçi iş bölümüne dayalı evsel kölelik katmerleşti, cinsel şiddet arttı.

'KAPİTALİZM SAĞLIĞA, YAŞAMA, EMEĞE ZARAR'

Mülteciler hem AB sınırlarında hem de merkezlerde özel güvenlik politikalarına tabi tutuldular, kamplar birer hapishaneye dönüştü. Göç koşulları ağırlaştı. Pandemi sessizliğinden yararlanan AB, sınırlarda olağanüstü ve yasadışı yöntemleri kalıcılaştırmak için mültecilere karşı savaşını yoğunlaştırdı.

Kısacası, kapitalizmin insana ve insanlığa sunduğu hiçbir şey yok. Kapitalizm sağlığa zarar, yaşama zarar, doğaya zarar, emeğe zarar.

Zenginlerin karı için yaşam devam edecekse, sokaklar, istasyonlar ve işletmeler, fabrikalar ve ofisler dolup taşacaksa, 1 Mayıs’ta işçilerin ve ezilenlerin mücadeleleri de sokakları ve meydanları dolduracaktır.

İşçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs’ta dünyanın bütün işçileriyle kapitalist sömürüye, talana ve yağmaya karşı birleşik mücadeleyi sokakta yükseltelim!"