MLKP'den 2022 yılı için direniş mesajı

Yeni yıla ilişkin mesaj yayımlayan MLKP, "2022 yılını ulusal özgürlük mücadelemizi sınıfsal öfkemizle bileyerek karşılıyoruz" dedi.

MLKP Kürdistan Örgütü, yeni yıla ilişkin yazılı mesaj yayımladı.

Mesajda, Türk devletinin 2021 yılındaki soykırımcı, faşist saldırılarına dikkat çekilerek, "Kürt halkımızın ulusal varlık bilincini tarumar etme amaçlı bütün bu sömürgeci faşist saldırılar halkımızın ve onun öncü bölüklerinin direniş duvarına çarptı" denildi.

Mesajda şunlar ifade edildi:

"Bu direnişin en görkemlisi Medya Savunma Alanlarında yaşanmaktadır. Kimyasal silahlar, SİHA’lar, savaş uçakları ve en son teknolojiyle donatılmış sömürgeci askerlerle başlatılan işgal saldırısı gerillamızın büyük direnişi ile durduruldu. NATO’nun en büyük ikinci ordusu karşısında gerillamız direniş destanları yazdı.  

Sömürgeci faşist Türk devleti Şengal ve Mexmûr’a yönelik alçakça saldırılarına devam etti. Her nerede olursa olsun Kürt halkımızın kendi kendini yönetmesini engelleme, hangi düzeyde olursa olsun Kürt ulusal iradesini kırma ve her ne pahasına olursa olsun Kürdü boyunduruk altında tutmayı amaçlayan bu saldırılara halkımız boyun eğmeyerek, direniş bayrağını yükselterek yanıt verdi.

Şengal’de Êzidî halkımızın öz yönetimini ortadan kaldırarak onları yeni bir Fermana karşı savunmasız bırakmayı amaçlayan anlaşmaya bir Kürt partisinin, KDP’nin ortak olması Kürt ulusal mücadelemiz için ise başlıbaşına bir utanç kaynağıdır.

Tıpkı Türk devleti gibi İran da Kürt halkımıza saldırmakta, en küçük ulusal demokratik hak ve özgürlük talebini sömürgeci faşist saldırganlıkla yanıtlamakta, tıpkı Türk devleti gibi zindanları adeta bir tabutluğa dönüştürmektedir. 2022 yılına gerilla alanlarımızdan zindanlara, sokaklardan emekçi semtlere, devrim topraklarından Şengal dağlarına kadar yükselttiğimiz dişe diş direnişten aldığımız güçle; örgütsüzleştirmek istedikleri halkımızın kırılamayan örgütlü duruşuyla; Rojava devrimimizin bükülmeyen iradesiyle giriyoruz. 2022 yılını ulusal özgürlük mücadelemizi sınıfsal öfkemizle bileyerek karşılıyoruz."