MLKP, Eskişehir’de katledilen iki FESK gerillasını andı

MLKP Merkez Komitesi, Eskişehir’de katledilen FESK gerillaları Ozan Sökmen ve Fırat Şeran’ı andı.

Yazılı bir açıklamada bulunan MLKP Merkez Komitesi, “Faşist şeflik rejiminin ırkçı, faşist, tecavüzcü ve işkenceci özel polisi Eskişehir’de, iki yoldaşımızı, FESK’in iki başeğmez gerillasını katletti. Her ikisi de MLKP üyesi olan, FESK komutanlarından Ozan Sökmen ve FESK gerillası Fırat Şeran yoldaşlar ‘ya özgürlük ya ölüm’ kararlılığını bir kez daha kanlarıyla yazdılar” dedi.

MLKP, Fakirlerin ve Ezilenlerin Silahlı Kuvvetleri (FESK) gerillaları için “Ozan ve Fırat yoldaşlar, İstanbul’dan Şengal’e, İzmir’den Rojava’ya geniş bir coğrafyada devrim için dövüştüler” diye belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Kent gerillası için zorlukları artan koşullarda, ölümsüzlerin, devrimin, partinin çağrılarına devrimci cevaplar vermek için feda ruhunu yüksekte tutan, aynı koşullarda ideolojik-siyasi ve teknik gelişim için yorulmak bilmez bir çaba sergileyen, işçi sınıfının ve ezilenlerin çığlıklarına yankı olmak için canlarını ortaya koyan, Ozan ve Fırat yoldaşların, parti üyesi iki yiğit gerillanın, iki başeğmez FESK savaşçısının anısını yaşatacak, faşist sömürgeci düşmana bedel ödetmekte duraksamayacağız.”