Montpellier’de Maraş’tan Roboski’ye katliamlar konulu panel

Fransa'nın Montpellier kentinde Maraş’tan Roboski’ye Aralık ayında Türk devleti tarafından gerçekleştirilen katliamlarla ilgili bir panel düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan panelde, katliamların konu edinildiği bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Panelde bir konuşma yapan Demokratik Kürdistan Toplum Merkezi’nin Eş Başkanı Cevat Güneş, Türk devletinin daha önce faşist uzantıları ile yaptığı katliamları artık bir de kendi eliyle işlediğini söyledi.

“Bu devlet karşısında ne kadar örgütlenirsek ne kadar güçlenirsek ve gücümüzü birleştirirsek o kadar başarılı oluruz” diyen Güneş, olabilecek katliamların da önlenebileceğini söyledi.

Kürt siyasetçi Bişar Serhat ise Türk devleti her zaman Kürtleri katletmek için vahşice saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

Bu katliamların sonucunda PKK’nin çıktığını dile getiren Serhat, “Gördüğünüz gibi Türk devleti nasıl vahşice katliam yapıyor. Dün Maraş, Roboski bugün de Cizre, Sur ve diğer Kürdistan kentlerinde katliam yaptılar. Türk devletin katliam yapma zihniyet hiçbir zaman değişmemiştir. Bugün AKP tarafında Terolar’da yapılan kampta ikinci bir Maraş katliamını planlanıyor. Yarım bırakılan Maraş katliamı tamamlamak için plan yapmaktadır. Bu zihniyete karşı birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz. Şehitlerimize laik olmak için mücadele ederek ancak sahip çıkılacaktır. Biz söz veriyoruz ki anılarına sahip çıkacağız” diye konuştu.