Necdet Özsaygın son yolculuğuna uğurlandı

Yıllardır gönüllü muhabirlik yaparak direnenleri sesi olan Necdet Özsaygın, Sancaktepe Ferhatpaşa Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Son günlerde çevresindekilere sık sık, “Ben eve kapanmam, öleceksem direniş meydanında ölürüm” diyen Özsaygın, ölüm orucundaki avukatlar için dün Çağlayan Adliyesi önünde yapılan adalet nöbetinde kalp krizi geçirmişti.

DİRENENLERİN DAİM DESTEKÇİSİ

Zonguldak’ta maden işçilerinin hakları için yıllarca mücadele eden Necdet Özsaygın (68), İstanbul’da Net Haber Ajansı için gönüllük muhabirlik yaparak direnenlerin sesi oluyordu. KHK zulmüne uğrayan emekçilerden, Cumartesi Anneleri’ne, sendika eylemlerine kadar hepsinin haber takibini yapan Özsaygın, son günlerinde ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için hastanelerde yapılan bir nöbetten diğerine koşuyordu.

SALGINDA DAHİ ONU DURDURAMADI

Salgının dahi durduramadığı Özsaygın, OHAL, KHK’lerle hukuksuz bir biçimde ihraç edilen eğitim emekçisi Nursel Tanrıverdi’nin her Pazartesi günleri Bakırköy’de yaptığı nöbetinin haber takibini yaparken, “65 yaş üstünde sokağa çıkma yasağı” gerekçe gösterilerek 3.150 TL para cezasına çarptırılmıştı.

‘ÖLECEKSEM DİRENİŞ MEYDANINDA ÖLÜRÜM’

Son gülerde çevresindekilere sık sık, “Ben eve kapanmam, öleceksem de direniş meydanında ölürüm” diyen Özsaygın, dün 6 Ağustos Perşembe günü Savunmaya Özgürlük İnisiyatifi’nin ölüm orucundaki avukatlar için Çağlayan’da gerçekleştirdiği nöbet öncesi fenalaşarak kalp krizi geçirdi.

Ambulansın Çağlayan adliyesi önüne 20 dakika gecikmeli gelmesi nedeniyle Özsaygın tüm müdahalelere rağmen sevk edildiği Gaziosmanpaşa Avrupa Şafak Hastanesi’ne yaşamını yitirdi.

Tüm direnenleri kalbinde büyük bir iz bırakan Özsaygın, bugün Maltepe Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası, ailesi ve sevenleri tarafından Sancaktepe Ferhatpaşa Mezarlığı’na defnedildi.