'Newroz’u gerillanın gelişmişlik müjdesiyle kutluyoruz'

KOMAV, “Gerilanın gelişmişlik ve yetkinleşme düzeyinin müjdesiyle Newroz’un tarihi direniş ruhu güncelenmiş ve taçlandırılmıştır” diyerek Newroz’u kutladı.

KOMAW'DAN AÇIKLAMA

Kurdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği (KOMAV), 2024 Newroz bayramını yazılı bir açıklama yayınlayarak kutladı. Açıklamada, binlerce yıl önce Dehak gibi zalim bir krala karşı Demirci Kawaye Hesinkar önderliğinde başlatılan serihildan hareketiyle Kürdistan halkının özgürlüğe kavuştuğu ve bu günün Newroz Bayramı olarak kutlandığı hatırlatıldı. Özgürlüğe kavuşma tarihi ve günü anlamına gelen Newroz’un hem Kürt halkı dahil olmak üzere bir çok halk tarafından bayram olarak kutlanıldığını kaydedilen açıklamada, “Bu tarihi serhıldan hareketi, o kadar güçlü bir öze sahip ki binlerce yıl kaybolmadan, günümüze kadar yaşayabilmiştir. Ancak yaşı kadar binlerce imhacı saldıraya maruz kalmış ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Bu direniş geleneğinin imdadına Önder Apo yetişerek, bu serhildan ruhlu tarihi hareketi kendisine temel alarak Kürt Özgürlük Hareketini kurma kararı almıştır” denildi.

ÖNDER APO’NUN ÖNCÜLÜĞÜNDE ZİNDAN DİRENİŞİ İLE NEWROZ KUTLANIYOR

Önder Apo’nun Özgürlük Hareketini 21 Mart 1973 Newroz’unda kurma kararının tesadüfi olmadığının vurgulandığı açıklamada, şunlara dikkat çekildi: “Aynı serhildan ruhu ve bilinci Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’la Amed zindanında ikinci etapla devam ettirilerek, Mahsum Korkmazların atılımları ve Zekiyelerin, Rahşanların ve sayısız ardılarının eylemleriyle o tarihi başkaldırı ruhu günümüz bilinci ve örgütlülüğüyle birleştirilmiştir. İmralı’da Önder APO’nun 25 yılı aşan öncülüğündeki zindan direnişi ve son olarak gerillanın vardığı gelişmişlik ve yetkinleşme düzeyinin müjdesiyle, Newroz’un tarihi direniş ruhu güncelenmiş ve taçlandırılmış olarak 2024 Newroz’una girmiş oluyoruz. Dolayısıyla hem Özgürlük Hareketi hem de halkımız ve dostları  geçen yılları kat be kat aşan oranda büyük bir moral ve coşkuyla bu yılın Newroz kutlamalarına katılım sağlıyorlar. Biz de Şehit ve Mağdur Aileleri Kurumu olarak, şehitlerimizi minnetle anarken, başta Önder APO, yoldaşları, şehit anneleri ve aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın ve dostlarının Newroz Bayramlarını kutluyor, en erkenden Önder APO’nun ve tüm siyasi-yurtsever zindan direnişçilerinin özgürlüklerine kavuşmalarını sağlamak için, herkesi sorumlu mücadeleye davet ediyoruz.”