Nürnberg’de Rojava’daki katliamlar kınandı

Nürnberg’de Rojava’daki katliamlar kınandı

Almanya’nın Nürnberg şehrinde bir araya gelen Kürtler, Türkiye destekli aşırı dinci çetelerin Rojava’daki katliamlarını kınamak amacıyla bir gösteri düzenledi.

Nürnberg’teki İnsan Hakları Sokağında gerçekleştirilen mitinge Nürnberg ve çevresinde yaşayan yaklaşık yüz Kürt katıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin desteğinde Kürtlere karşı katliamların bir an önce son bulması gerektiği kaydedilerek Rojava’nın yalnız olmadığı vurgusu yapıldı.

Alman devletine de çağrıda bulunan eylemciler bu ülkeden Suriye’deki aktörleri destekleyen uluslararası güçlere silah satışının durdurulmasını istedi.

Eylemde sık sık YPG lehine sloganlar atılırken Demokratik Güç Birliği ve MLPD de protestoya destek verdi.