Göktürk Uydusu'nun uzaya gönderilmesini canlı izlemek üzere ODTÜ'ye gidecek olan Türk Başbakanı Tayyip Erdoðan, protestolarla karşılandı. Öðrencilerin yürüyüşüne polis gaz bombaları ve TOMAlarla saldırdı.
Göktürk Uydusu'nun uzaya gönderilmesini canlı izlemek üzere TÜBÝTAK'ın ODTÜ yerleşkesi içerisindeki Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'ne gidecek olan Türk Başbakanı Tayyip Erdoðan, protestolarla karşılandı. ODTÜ'lü öðrenciler, "Bilimi satan, emperyalist savaş çıðırtkanı Tayyip ODTÜ'den defol" yazılı pankart arkasından Fizik Bölümü kantini önüne yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında öðrenciler sık sık "AKP'den hesabı gençlik soracak", "Tayyip defol, üniversiteler bizimdir" sloganları attı.
8 TOMA ve iki bine yakın çevik kuvvet polisi yerleşkeye konuşlandırıldı. Öðrencilerin yürüyüşüne polisin gaz bombaları ve TOMA'larla saldırması üzerine öðrenciler de taşlarla karşılık verdi. Kampüste çatışmalar sürüyor.
Atılan gaz bombaları nedeniyle ODTÜ ormanlık alanda yangın çıkarken polisin TOMA araçlarını öðrencilerin üzerine sürmesi nedeniyle öðrenciler ezilme tehlikesi geçirdi.Polisin saldırısına taşlarla karşılık veren ODTÜ'lüler yollara barikatlar kuruyor. ODTÜ'lülerin yoðun direnişi nedeniyle polis ilerleyemezken uzaktan gaz bombaları atıyor.
Ayrıca akşam saatlerinde rektörlük önünde toplanan akademisyenler polisin üniversitelilere saldırısını kınadıðını ve üniversitelere destek verdiðini açıklayarak üniversite yönetimini üniversitenin özerkliðine sahip çıkmaya davet etti.
Türk Başbakan Erdoðan, 15 Aralık 2010'da da Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısı için kamuoyuna duyurmadan gizlice ODTÜ'ye gelmiş, başbakanın okula geldiðini öðrenen üniversiteliler bir yürüyüş gerçekleştirmişti. Yürüyüşe düzenlenen polis saldırısında 20 ODTÜ'lü gözaltına alınmıştı.