Öğrenciler Aydın Erdem’i Kobanê sınırında andı
Öğrenciler Aydın Erdem’i Kobanê sınırında andı
Öğrenciler Aydın Erdem’i Kobanê sınırında andı
Kobanê sınırındaki direniş nöbetine dahil olan DEM-YÖM üyesi öğrenciler polis kurşunuyla katledilen Diyarbakır Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem’i ölümünün 5’inci yılında andı. Öğrenciler bulundukları her alanda YPG/YPJ ruhuyla mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.
Kobanê direnişi ile dayanışmak amacıyla sınır hattında tutulan direniş nöbetine dahil olan Batman, Bingöl ve Çukurova Üniversitesi Demokratik Yurtsever Öğrenci Meclisi (DEM-YÖM) üyesi öğrenciler Mehser köyünde düzenledikleri basın açıklamasıyla 5 yıl önce Amed’de polis kurşunuyla katledilen Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem’i andı. Taşlarla “Aydın Erdem ölümsüzdür” yazan öğrenciler, “Aydınlar Şerzanlar’ın hesabını soracak” yazılı pankart, PKK ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterini açtı. Sık sık “Şehid namırın” ve “Aydın Erdem ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı açıklamada öğrenciler adına basın açıklamasını Çukurova Üniversitesi öğrencisi Mikail Çalış yaptı.
‘ERDEM’İN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ HAYKIRIŞA DÖNÜŞTÜ’
Aydın Erdem’i 5’inci ölüm yıl dönümünde bir kez daha andıklarını belirten Çalış, Erdem’in sistemin gençliğe dayattığı politikalara karşı kararlı duruş sergilediği için devletin hedefi olduğunu ve katledildiğini vurguladı. Çalış, “Erdem’in ölüm yıldönümü sistemin gençlik üzerinde kurmaya çalıştığı baskıya bir haykırış niteliğine bürünmüştür” dedi.
‘MÜCADELE RUHUNUN SÖZÜNÜ VERİYORUZ’
Kobanê’de DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı devam eden YPG ve YPJ’nin tarihi direnişine de değinen Çalış, “Aydınların aydınlığı yolumuzu aydınlatacaktır. Unutmadık unutmayacağız. İnsanlığın yeninden yeşerdiği Kobanê sınırında YPG ve YPJ savaşçılarının mücadele ruhuyla bulunduğumuz tüm üniversitelerde düşmana karşı mücadele vereceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.
Öğrenciler iki gün boyunca sınır hattındaki direniş nöbetine dahil olacak.