Oslo Kürdistan Kültür Derneği’nde Kürtçe kursu

Oslo Kürdistan Kültür Derneği’nde Kürtçe kursu

Oslo’daki Kürdistan Kültür Derneği’nde Kürtçe kursları başladı. Kurslar Kurmanci ve Sorani lehçelerinde iki farklı sınıfta verilecek.
Norveç'in Oslo şehrindeki Kürdistan Kültür Derneği'nde düzenlenen Kürtçe kurslarına Norveçliler de katılıyor.

ÖCALAN'LA İLGİLİ YAPTIĞI ARAŞTIRMA İÇİN

Norveçli Linn Ødegaard Flaaten, Süleymaniyeli bir Kürtle evli olduğunu, eşi ve ailesinin konuştuğu dili öğrenmek için kurslara katıldığını belirtti. 
Eirik Eigland ise Kürtler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la ilgili araştırmalar yaptığını söyleyerek, "Yakın zamanda Rojava’daydım. Kürt halkını daha iyi anlamak ve tanımak için Kürtçe öğrenmek istiyorum" dedi.
Kim Gutkin adlı bir diğer Norveçli de, kursa bir arkadaşı tarafından davet edildiğini, Kürtçe öğrenmek istediğini belirtti.

HAFTADA BİR GÜN

Oslo Hausmannsgate 6 adresindeki Kürdistan Kültür Derneği’nde verilecek kurslar haftada bir gün ve ikişer saat düzenlenecek. Soranice kursu 12.00 – 14.00 arasında eğitmen Nimet Taware tarafından; Kurmanci kursu ise 14.30 – 16.30 saatleri arasında eğitmen Dîlêr Akreî tarafından verilecek.
Ungkurd (Genç Kürd) Derneği'nin organize ettiği kursların aylık bedeli 500 kr olarak belirlendi; ancak 50 kr ödeyerek derneğe üye olanlar herhangi bir ödeme yapmadan kurslardan faydalanabilecek.