Osmaniye Newrozu: Şimdi Özgürlük Zamanı

Osmaniye’de toplanan halk Newroz ateşini yaktı. Newroz kutlamasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin son bulması gerektiği mesajı verildi.

NEWROZ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Osmaniye İl Örgütü, “Şimdi Özgürlük Zamanı” şiarıyla merkezde bulunan Yunusemre Mahallesi’nde Newroz kutladı. Sabahın erken saatlerinde iki noktadan Newroz alanına gelen halk, coşkulu bir şekilde Newroz alanında halaya durdu. Kürt ulusal kıyafetleriyle Newroz’a yoğun katılım sağlanması dikkat çekti.

Newroz kutlamasının yapıldığı alanu, “Rabe dema azadî û serkeftinê ye” pankartı ile parti flamaları asıldı.

Newroz kutlaması, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler adına saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından,  Osmaniye Belediye Eşbaşkan adayı Ziver Gümüş söz alarak yaklaşan 31 Mart seçimlerinde herkesin iradesine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

DEM Parti Mersin Milletvekilli Ali Bozan ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride dikkat çekerek şunları söyledi: “Bugün Osmaniye’den sesleniyoruz. Bu ülkenin en acil çözülmesi gereken sorunu Kürt sorunudur. Kürt sorununun çözülmesi için de Sayın Öcalan üzerinde devam eden tecridin son bulması gerekiyor. Kürt sorununun çözümü Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmelerin yapılmasından geçiyor.”

Konuşmaların ardından alkış ve zılgıtlarla Newroz ateşi yakıldı, halaylar çekildi. Kutlama, sanatçı Gülhan Bişeng’in ezgileriyle son buldu.