Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler anıldı
Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler anıldı
Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler anıldı
Oslo'da özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin aileleri bir araya geldi. Etkinliğe katılan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Aydar, Kobanê’de kahramanca bir savaşın verildiğine anlattığı bir anıyla değindi.
Norveç'in başkenti Oslo'da, Heyva Sor a Kurdistanê ve Kürdistan Kültür Derneği tarafından özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin yakınları için yemekli toplantı organize edildi. Etkinliğe PJAK, PKK ve YPG saflarında yaşamını yitiren savaşçıların yakınları davet edildi.
'DÜŞMANIN ELİNE SAĞ GEÇMEYECEĞİZ!'
Etkinlikte bulunan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, yemeğe katılanlara geçtiğimiz aylarda Kobanê’de yaşanan bir anıyı şu sözlerle anlattı: "Geçtiğimiz günlerde PYD Eş Başkanı bize bir olay anlattı. DAİŞ çeteleri Kobanê’ye saldırdıkları ilk günlerde tank ve ağır silahlarla yaklaşık 11 YPG'li arkadaşımızı bir binada sıkıştırıyorlar. Arkadaşlarda sadece keleş ve sınırlı sayıda mermi var. Arkadaşlar telsizle merkezdeki arkadaşlara bağlanıp diyorlar ki; 'halkımız şunu bilmeli ki, biz sonuna kadar savaşacağız ama düşmanın eline sağ geçmeyeceğiz.' Ve herkesle vedalaşıyorlar. Oradaki tüm arkadaşlar şehit oluyor."
Kürt Özgürlük Mücadelesinin bu tür kahramanlarla dolu olduğunu belirten Aydar, "Bugün buralarda rahat konuşmamızı şehitlere borçluyuz" vurgusunda bulundu.