GÖRÜNTÜLÜ

PÎK’ten DEM Parti adaylarına destek

Partîya Îslamiya Kurdistan (PÎK) Genel Başkanı Hikmet Serbilind, yerel seçimlerde DEM Parti adaylarını destekleyeceklerini belirterek, tüm dindar Kürtleri de destek vermeye çağırdı.

YEREL SEÇİM

PÎK Genel Başkanı Hikmet Serbilind, 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti adaylarını destekleyeceklerini söyledi.

Serbilind, Kurdistani bir ittifak ve ruh içinde Kürt halkını DEM Parti belediye eşbaşkan adaylarını desteklemeye çağırdı. Serbilind, Kurdistan’da tarihi bir süreç yaşandığını vurgulayarak, bu dönemde parti ve örgüt çıkarlarının ön planda tutulduğu bir siyasetin Kürt halkına kaybettireceğini söyledi. 


KÜRT HALKINI DÜŞÜNÜYORUZ

Kurdistan’da AKP’nın Hüda Par üzerinde bir oyun kurguladığını dile getiren Serbilind, şunları ifade etti: “Biz PÎK olarak Kurdistan ittifakını destekliyoruz. Biz partisel çıkarlarımızı değil, Kürt halkının ne kazanacağını düşünüyoruz. Bunun için Kürt halkının kendi adaylarını, Kürt halkı için siyaset yapan adayları desteklemesi gerekiyor. Kürt halkı sistem partilerini kabul etmesin. Onlarla ittifak içinde bulunan parti, örgüt ve şahısları da kabul etmesinler. Biz Kürt halkının çıkarları nerede olursa olsun onların yanında onlarla ittifak içindeyiz. 

BU OYUNLARI BOZALIM

Kürt halkı oyunlara gelmesin. AKP, Hüda Par üstünde yine birtakım oyunlar içindedir. Bunu yapıcı bir dille deşifre edelim. Bu ittifaka kanmış insanları da yapıcı bir dille ikna edelim. Bu oyunu, bu şekilde bozalım. Halkımızın kanında eli olan işgalcileri ve onun yanında yer alan hiçbir parti ve şahsı kabul etmeyelim. 

KİRLİ İTTİFAKLARDAN UZAK DURALIM

Eli kanımızda olanları sandıklarda hangi vicdanla kabul edeceğiz. Kurdistan’da yapılacak hizmet ancak Kürt siyaseti ve ittifakı ile olur. Kurdistan illerinde ancak bunlar hizmet eder. Kültür, sosyal, dil ve sosyal çalışmaları ancak sizi düşünen ve sizin için siyaset yapan adaylar yapar. Kirli ittifaklarından uzak duralım.”