Panzer davası: 'Sorumlu emniyet müdürü' ifadesi tutanağa geçmedi

Yıldırım kardeşlerin katledilmesiyle ilgili davanın duruşması görüldü. Sanık Ömer Yeğit, sorumlunun dönemin emniyet müdürü olduğunu söyledi ancak bu ifade tutanağa geçmedi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 3 Mayıs 2017 tarihinde evlerine giren polis panzeriyle katledilen Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın 9'uncu duruşması görüldü. Duruşma Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Hafıza Merkezi üyeleri ve HDP İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç da duruşmaya katıldı. 

İddia makamı, Ömer Yeğit’in Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Sebebiyet Verme suçundan TCK 85/2, 53/6 maddeleri gereğince cezalandırılmasını istedi.

İddia makamı, bir diğer sanık Murat Maden’in de olaydan sorumlu olduğunu belirterek, yargılandığı maddeden cezalandırılmasını istedi. 

'SORUMLU EMNİYET MÜDÜRÜ'

Sanık Yeğit, olayda asıl sorumluluğunun dönemin İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan olduğunu söyledi. Ancak söz konusu ifadenin mahkeme tarafından duruşma tutanağına yazılmaması dikkat çekti. 

Avukatların ek süre talebini kabul eden mahkeme, karar vermek üzere duruşmayı 19 Haziran tarihine erteledi.