Paris’te Ruken Bingöl ve 'Geliyê Tiyarê şehitleri' anıldı

Paris’te Ruken Bingöl ve 'Geliyê Tiyarê şehitleri' anıldı

Hakkari’nin Çele İlçesi’ne bağlı Geliyê Tiyarê bölgesinde kimyasal silahlarla katledilen 36 HPG gerillası Paris’te anıldı.

22-24 Ekim 2011 tarihinde Hakkari’nin Çukurca (Çelê) ilçesinde kimyasal silah ile katledilen 36 HPG gerillasından Ruken Bingöl’ün (Sevcan Algünerhan) ailesi, gerillalar için mevlit verdi.

Paris’in Villier le Bel banliyösündeki Mezopotamya Kültür Derneği’nde verilen mevlit saat 14:00’da başladı. Bingöl’ün ailesi, yakınları ve Kürdistanlıların katıldığı mevlitte okunan duaların ardından Şeyh Sait Camisi imamı Melle Şevket bir konuşma yaptı.

Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlere atfen bir konuşma yapan Melle Şevket, “Şehitler bizim için sonsuz bir değere sahip olduğu gibi, kuşkusuz Allah katında da büyük bir mertebeye sahiptir. Kürdistan şehitleri, onurlu bir yaşam için mücadele ettiler; köleliğin, zulmün olmadığı özgür bir yaşam ve özgür Kürdistan için kendilerini feda ettiler. Bizlere düşen onların bu saygın duruşlarına, devrettikleri mücadelelerine sahip çıkmak, şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmektir” dedi.

Ruken Bingöl’ün annesi Fadol Algünerhan da mevlide katılan Kürdistanlılara teşekkür etti. “Ruken sadece benim kızım değil, tüm Kürdistanlıların kızı ve şehididir. Diliyorum ki, bu halk özgürleşir ve bir daha çocuklarını şehit vermez” diyerek duygularını dile getirdi.

 1978 Bingöl doğumlu Ruken Bingöl, 1994 yılında Avrupa’da PKK saflarına katıldı. Paris’te ailesinin de hazır bulunduğu bir piknikte davul zurnayla gerillaya gönderildi. Türkiye metropolleri, Avrupa’da çalışma yürüten Ruken Bingöl, 1999 yılından 2011 yılına kadar Kürdistan dağlarında gerilla olarak mücadelesini sürdürdü.