PKAN: Rojava halkı yalnız bırakılmamalı

Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırı ve tehditlerine tepki gösteren PKAN, olası bir işgal saldırısına karşı Rojava halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Orta Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN) Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal tehditlerine tepki gösteren bir açıklama yaptı. Türk devletinin uzun zamandır Rojava'ya saldırı hazırlığı yaptığına dikkat çekilen PKAN açıklamasında, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da her konuşmasında Rojava Kürtlerini tehdit ettiği hatırlatıldı. 2011 yılından bu yana Rojava'dan Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırı olmadığı belirtilen açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: "Ortadoğu’da Kürtlerin statü sahibi olmasını ve kendi kendilerini yönetmelerine karşı olan ülkeler, başta Türkiye devleti düşmanca bir tavır uygulamaktadır.

Türkiye devleti, Kürtler herhangi bir statüye sahip olmasınlar, kendilerini yönetmesinler diye her türlü yönteme baş vurmaktadır. Bu Kürt halkına yapılan en büyük saygısızlıktır. Rojava, dünyayı tehdit eden DAİŞ, El Nusra çetelerine karşı savaşta on binlerce Kürt insanlık adına şehit düştü. Bugün, dünya Türk devletinin Rojava’ya dönük tehdit ve saldırılarına lal, kör ve sağır olmuş durumda. Bu kabul edilecek bir şey değildir!

PKAN olarak, başta Koalisyon güçleri ve Avrupa Birliği'ne çağrıda bulunuyoruz, Rojava Kürtlerini Türk devletine karşı yalnız bırakmak etik ve ahlak kurallarıyla bağdaşmıyor. Kuzey Doğu Suriye halkları yalnız bırakılmamalı. Bu aynı zamanda dünyanın ve Avrupa’nın güvenliğinin de güvencesidir. PKAN olarak, Orta Anadolu Kürtlerine de çağrıda bulunuyoruz, dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, kendi değerlerinize ve Rojava Kürtlerine sahip çıkın."