PKAN: Sessiz kalarak katliamlar durdurulamaz

Konya Meram’da Kürt aileye yönelik AKP-MHP’li faşistlerin gerçekleştirdiği katliama ilişkin açıklama yapan PKAN, “Kürtler sessiz kalarak kendilerine yönelen katliamları durduramazlar” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Platforma Kurdên Anatolia Navîn, şunları belirtti: “2015 yılından sonra, devlet, eski Kürt politikasına, yani ‘red, inkar ve imha politikasına’ döndü.

İzmir'de Deniz Poyraz'ın katledilmesi, Marmaris HDP ilçe başkanlığının saldırıya uğraması, yine Konya'da bir başka Kürt ailenin saldırıya uğraması, devletin bu yönde attığı adımlardı.

Bugün (30 Temmuz) gerçekleştirilen katliam sıradan bir katliam değildir.

60 kişilik faşist katil sürüsü, devletin kolluk kuvvetleri eşliğinde katliam yapmıştır.

Bir ailenin hedef seçilmesi, ailenin tüm üyelerinin evlerinin içinde katledilmesi ve sonrasında evlerinin ateşe verilmesi ile Kürtlere ‘sus’, ‘devlete tam itaat et’ mesajı verilmek isteniyor ya da Kürtlerle bir iç savaş başlatılmak isteniyor. Çünkü AKP-MHP ittifakı gireceği ilk seçimi kaybedeceğini bildiği için, seçim yapmamanın yolu olarak görüyor iç savaşı.

Olaydan saatler sonra akşam gerçekleşen olay, Türk medyasında haber olamamıştır. Yani devlet ve yargı ve medya 'Kürd'e karşı yürütülen konseptin ortaklarıdır.

Kürtler sessiz kalarak kendilerine yönelen katliamları durduramazlar.

Yalnızca Kürtlerin değil, kendisine insanım diyen herkesin bu katliamlara karşı yapacağı bir şey vardır ve yapmalıdır.

Biz PKAN olarak katliamı lanetliyor ve herkesi tepkisini göstermeye çağırıyoruz.”