Polis Antep mitingini engelliyor
Polis Antep mitingini engelliyor
Polis Antep mitingini engelliyor
Antep’te DÖKH ile HDP ve DBP il örgütlerinin öncülüğünde, "Öcalan'a Özgürlük" kampanyası kapsamında düzenlemek istenen yürüyüşe polis izin vermedi. HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, yürüyüşün demokratik bir hak olduğunu belirterek, "Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, artık kaçınılmazdır. Bê serok jiyan nabe, sloganı artık pratikleşmelidir" diye konuştu.
Antep'te Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ile HDP ve DBP Antep il örgütlerinin "PKK Lideri Abdullah Öcalan'a özgürlük" şiarı ile düzenleyeceği yürüyüş için yüzlerce kişi Yeşil Su Meydan'ında bir araya geldi. Aralarında HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, HDP Antep İl Eş Başkanları Dilan Çetinkaya ve Mehmet Karayılan, DBP Antep İl Eş Başkanları Mehmet Özkan ve Cahide Mutlu'nun da bulunduğu grup, pankartlar açıp sloganlar attı. Polisler yürüyüşe izin vermeyerek grubu çembere aldı. Grup burada basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP Antep İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan, kitlenin yürümesini engelleyen polisleri ve hükümet yetkililerini sert bir dille eleştirerek, sergilenen bu tavrın barışa, karşı tutumun göstergesi olduğunu ifade etti.
DBP Antep İl Eş Başkanı Cahide Mutlu, Öcalan'ın siyasi iradeleri olduğunu belirterek, Öcalan'ın özgürlüğünün ezilen bütün halkların özgürlüğü anlamına geldiğini belirtti. Öcalan'ın 16 yıldır ağır tecrit koşulları ve insan hakları ihlallerine maruz bırakıldığına dikkat çeken Mutlu, Öcalan'ın yerinin artık kendi halkının arasında olduğunu söyledi. Tek hücreli bir odada çözüm sürecinin yürütülemeyeceğinin altını çizen Mutlu, "Sayın Öcalan demokratik çözüm sürecinin baş müzakereci olarak, özgür biri olarak kabul edilmek durumundadır. Bir yandan bu sürecin muhatabı olarak göreceksiniz, diğer yandan ise ağır hükümlü muamelesi yapacaksınız. Bu sebeple halk olarak Öcalan'ın özgürlüğü mücadelesini yükseltmekle karar aldık" diye konuştu.
HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, yürüyüşün demokratik bir hak olduğunu belirterek, yürüyüşe engel olan kolluk güçlerine sitem etti. Öcalan'ın özgürlüğünün artık kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Aktaş, "Bê serok jiyan nabe sloganı artık pratikleşmeli. Halk artık kendi önderini arasında görmek istiyor. Bunun için Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için hep ayakta olmaya devam edeceğiz. Bizler 15 Şubat komplosunda belirttiğimiz gibi burada da yeniliyoruz. Demokratik halklar mücadelesi, ezilenler, kadınlar ve gençler olarak komployu boşa çıkartacak güçteyiz. İmralı Konseptini bitirme hedefimiz olacaktır. Hedefimiz 2015 yılında Sayın Abdullah Öcalan ile buluşma yılı olacaktır" dedi.