Polis tecrit karşıtı eyleme saldırdı, 8 gözaltı

HDP İstanbul İl Örgütü öncülüğünde, İmralı tecridine karşı cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek için Kadıköy’de yapılmak istenilen açıklamaya polis saldırdı; 8 kişi gözaltına alındı

HDP İstanbul İl Örgütü’nün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması için devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek için Kadıköy’de yapmak istediği açıklama polis saldırısına uğradı.

Açıklamanın yapılacağı HDP Kadıköy ilçe binasının önünü abluka altına alan polis, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Ali Kenanoğlu, Musa Piroğlu, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı ile beraberindeki kitlenin bina dışına çıkmasını engelledi.

Bu keyfi ablukaya karşı “Baskılar bizi yıldıramaz”, “ Bijî Serok Apo”, “ Selam selam İmralı’ya bin selam” sloganları attı. Atılan sloganlara karşı müdahale anonsu çeken polisler, kitleye saldırdı. Polis şiddeti sırasında çok sayıda kişi ezilme tehlikesi yaşadı.

İMRALI TECRİDİ ÜLKEYE POLİS ABLUKASI OLARAK DÖNÜYOR !

Öte yandan kitlenin bulunduğu noktaya girmesi engellemesine karşı yapılan oturma eyleminde 8 kişi şiddete maruz kalarak gözaltına alındı.

Abluka altında açıklama yapan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, “Bu abluka ve devlet terörü bir kere daha gösterdi ki; tecrit bu memleketin temel sorunudur. Bir kere daha gösterdi ki; İmralı’daki tecrit politikası bu ülkeye polis ablukası olarak geri dönüyor” dedi.

HALKIN İRADESİYLE KARŞILACAĞINIZ GÜNLER YAKIN

Devletin, hak ve demokrasi anlayışına yönelik korkusunun bir kez daha açığa çıktığını vurgulayan Piroğlu, şöyle devam etti: “Kürt sorunu çözülmeden bu ülkede demokrasinin yeşermesinin şansı yok. Kürt sorunu çözülmeden emeğin haklarını kazanma şansı yok. Bugün bizim önümüze dikilen bu abluka Boğaziçi’nde öğrencilerin, emeğini arayan işçinin, erkek şiddetine itiraz eden kadınların önüne dikiliyor. Bir kere daha açığa çıktı ki, bu ülkenin sorunların tek çözüm kaynağı var; bu ablukanın kaynağını kurutmak zorundayız. Bu ablukanın kaynağı bu iktidarın kendisidir ve bugün bu ablukayı kuranlar, bu ablukanın emrini verenler bilsin ki, halkın gücü iradesiyle karşılaşacakları günler yakın. Abluka sona erecek ve ancak o zaman ülke topraklarında özgürlük ve demokrasinin tohumları yeşerecek.”

Konuşmanın ardından “Bijî Serok Apo” sloganlarını atan kitleye polis saldırmak istedi. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı’nın araya girmesiyle eylem sona erdi.