Polis yaralı Kobanêliyi darp etti

Polis yaralı Kobanêliyi darp etti

Amed’in Hasırlı Mahalle Meclisi'ne baskın yapan polis, silah dipçikleriyle mahalle meclisinde bulunan Kobanêlileri ve sağlık çalışanı Rahşan Ergin'i darp etti. 

Amed’in Sur ilçesinde bulunan Hasırlı Mahalle Meclisi'ne sivil ve özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi. Polisin hiçbir gerekçe göstermediği baskında polisin, mahalle meclisinde Kobanê direnişinde yaralanan ve tedavileri yapılan üç Rojavalıya saldırdığı ve yara olan bölgelerine silah dipçikleriyle vurduğu belirtildi. Yine polisler tarafından mahalle meclisinde Kobanêli yaralıların tedavilerini yapan sağlık emekçisi Rahşan Ergin de polisler tarafından darp edildi. Yaklaşık 2 saat boyunca mahalle meclisinde arama yetkileri olmamasına rağmen arama yapan polis, içerde bulunan tüm ilaçları yerlere attı. 

Daha önce Hasırlı Mahalle Meclisi'ne 2 defa polisler tarafından baskın yapılmış ve tedavi gören Kobanêliler gözaltına alınmıştı.