Polisin yalanı belgelendi

Polisin yalanı belgelendi

Ankara’da geçtiğimiz yıl Cem Aygün’ü öldüren polisin “ayağım kaydı, düştüm, silah ateş aldı” şeklindeki ifadesi Adli Tıp raporu tarafından yalanlandı. Raporda Aygün’ü öldüren kurşunun düşen birinin silahından çıkamayacağı belirtildi.

Dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle vurularak öldürülen Cem Aygün’ün davasında ilginç bir gelişme yaşandı. Aygün’ü öldüren polis memuru Fatih Yılmaz’ın “ayağım kaydı düştüm silah ateş aldı” şeklindeki ifadesinin yalan olduğu ortaya çıktı. Adli Tıp tarafından verilen otopsi raporunda öldürücü kurşunun Cem’in belinden girip, göbek altından çıktığını, bu şekilde girip çıkan bir kurşunun yere düşen birinin silahından çıkamayacağı belirtildi. Mahkemede ayrıca bir tanık da polisin Cem’in ayaklarını değil vücudunu hedef alarak ateş ettiğini söyledi. 

Mahkemede ilk savunmasını yapan Fatih Yılmaz, Cem Aygün’ün arkadaşının şikâyeti üzerine kendisini Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde durduklarını ve GBT kontrolü yapmak istediklerini söyledi. Bu sırada arandığını öğrenmesi üzerine Cem’in kaçmaya başladığını söyleyen Yılmaz, dur ihtarında bulunduğunu, yanındaki polisin havaya 2, kendisinin de 3 el ateş açtığını söyledi. Fatih Yılmaz, savcılıktaki ifadesinde Cem’in elini beline atarak kaçtığını, silah olmasından şüphelendiklerini söylemişti. Bu ifadesini mahkemede düzelten Yılmaz,“Elinde silah yoktu. Silah bulunduğu izlenimi verecek bir hareketi olmadı”diye konuştu. 

Olayın tanıkları arasında yer alan Mustafa Sarı ise sanık polisin, boşluğa atlayan Cem’in ayaklarını değil vücudunu hedef alarak ateş ettiğini belirtti. Mahkeme heyeti, tutuklama talebini sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığı gerekçesiyle reddetti. 

Cem’in vücuduna isabet eden kurşunların nasıl girip çıktığının vücut şeması üzerinde gösterilmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na müzekkere yazılmasına hükmeden mahkeme, olay günü sanığın yaptığı telsiz görüşmelerinin istenmesine karar verdi.