Putin 9 Temmuz’u yas günü ilan etti

Putin 9 Temmuz’u yas günü ilan etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kafkaslarda yaşanan sel felaketi ve Ukrayna’da 14 Rus’un trafik kazası sonucu yaşamını yitirmesinin ardından 9 Temmuz’u yas günü ilan etti.

Krosnadar’da yaşanan sel felaketinde ölü sayısının 164’e çıktıðı bildirilirken onlarca kişinin de kayıp olduðu bildirildi.

Sel bölgesinden gelen ölüm haberleri nedeniyle bir açıklama yapan Vladimir Putin, 9 Temmuz’u ülkede yas günü ilan etti.

Kremlin basın merkezinden yapılan açıklamada,"Kültürel organizasyonlar ve devlet televizyonlarında eðlence programları 9 Temmuz'da sınırlanması tavsiye ediliyor" denildi.

Rusya'da ve yurt dışı temsilciliklerinde bayraklar yarıya indirildi.

Rusya'nın son 70 yılda yaşadıðı en büyük sel felaketinde 5 binin üzerinde konut kullanılamaz hale geldi. Yaralı olarak kurtarılan 12 bin kişi hastanelere kaldırıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve yetkililer yaraların sarılması için bölgede incelemelerini sürdürüyor.