Rakka’yı özgürleştirme hamlesinden kareler...
Demokratik Suriye Güçleri (QSD), YPG/YPJ güçleri 5 Kasım günü başlattığı hamle ikinci gününde devam ediyor.
Demokratik Suriye Güçleri (QSD), YPG/YPJ güçleri 5 Kasım günü başlattığı hamle ikinci gününde devam ediyor.
QSD, YPG/YPJ güçleri tarafından başlatılan ‘"Fırat’ın Gazabı" Rakka’yı özgürleştirme hamlesi kapsamında Eyn İsa kolu dün öğlen itibariyle Rakka’ya doğru 10 kilometre ilerlerken ve Siluk kolu ise 11 kilometre ilerleyerek birçok köy ve mezrayı denetim altına aldı.
5 Kasım gecesi startı verilen ve dün düzenlenen basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulan "Fırat’ın Gazabı" Rakka’yı Özgürleştirme hamlesine, QSD çatısı altındaki YPG/YPJ savaşçıları ve uluslararası koaliasyon güçleri aktif olarak katılıyor.
Bunun yanısıra yine QSD çatısı altında hamleye ‘Lîwa Siqûr El-Reqa, Lîwa El-Tehrîr, Lîwa Şuheda El-Reqa, Tugaya Şuheda Hemam El-Turkam, Lîwa Ehrar El-Reqa, Siwaar Til Ebyed ve Süryani Askeri Meclisi’ olmak üzere çok sayıda Türkmen, Arap ve Kürt güçleri katılıyor.
"Fırat’ın Gazabı" Rakka’yı özgürleştirme hamlesine katılan savaşçılar ANF objektifine yansıdı.