'Ramazan Bayramı barışa ve özgür yaşama vesile olsun'

Mezopotamya İnançlar Platformu Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, bayramın barışa, adalete, eşit ve özgür yaşama vesile olmasını diledi.

NAV YEK, FEDA, CİK, Mezopotamya Halklar Kongresi, Asuri, Süryani kurum ve kuruluşlarından oluşan Mezopotamya İnançlar Platformu Ramazan Bayramı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bayramın tüm halklar ve inançlar arası barışa, adalete, eşit ve özgür yaşama vesile olmasını temenni eden Mezopotamya İnançlar Platformu açıklamasında şunlar yer aldı: "Ramazan Bayramı’nı başta Müslüman halklarımıza kutlu olsun. Biliyoruz ve görüyoruz ki, bu mukaddes ve mübarek dini bayramı da rahatça ve insanca kutlayamıyoruz. Bırakalım rahatça ve dini vecibelere uygun gönlümüzce kutlamayı, çok yönlü insanlık dışı bir savaş ortamında ve yaşamı tehdit eden bir baskı cenderesi altında karşılıyoruz bayramı."

DİNLERİN VE İNANÇLARIN ÖZÜNDE İNSANCA YAŞAM FELSEFESİ VAR

Tayyip Erdoğan'ın, Kürt halkına yönelik her türlü baskı, işkence ve soykırım politikaları uyguladığına dikkat çekilen açıklamada şunlar belirtildi: "Son günlerde görüldüğü üzere, bütün dünyanın gözü önünde, aynı zamanda dünya gericiliğinin hegemonik siyasetlerinden de destek alarak, artık Kuzey Suriye-Rojava’ya saldırı ve işgal uygulamalarını aşarak, bu sefer Başûrê Kurdistan’a da işgal girişimlerine başlamış durumdadır.

Biz biliyoruz ki, bütün dinlerin ve inançların özünde insanlık, insanca yaşam, birlikte özgür ve eşit ortak yaşam felsefesi vardır. Hele bir de İslam dininin Peygamberi Hz. Muhammed’in tarihi ve bir o kadar da değerli Medine Sözleşmesi vardır ki, dinler ve halklar arası ortak yaşam felsefesini içeren, takdire şayan örnek bir insanlık belgesi özelliğini taşımaktadır."

BU SEÇİMLERİ ÖNEMLİ BİR ARACA DÖNÜŞTÜRMEK MÜMKÜN

"Bizlere düşen, dinler ve halklar arası bu ortak yaşam felsefesini yaşamsal kılmak ve özellikle de bu Ramazan Bayramı gibi mübarek günleri, bu amaca uygun vesile kılmak, tahsis ve tanzim etmektir" denilen açıklamada devamla şunlar kaydedildi: "Bundan hareketle, bu vahşet sistemini durdurmak ve iktidarını düşürmek için, bu zulüm siyasetine karşı ortak mücadeleyi yükseltmek de başta gelen bir dini vecibe ve görev olmaktadır.

Bu mücadelenin önemli bir parçası ve güçlü bir ayağı olan seçim günleri de bu mübarek bayram dönemine denk düşmektedir. On gün sonra iki seçim birlikte olacaktır. İşte bu zulüm cenderesine ve istibdat rejimine büyük ve iktidardan düşürücü bir darbe indirmek için, bu seçimleri önemli bir araca dönüştürmek mümkündür. Ramazan Bayramını, Medine Sözleşmesi’nin ruhuna uygun olarak, bu zalimler sistemine karşı, ortak mücadeleyi geliştirme, özgür ve ortak yaşamı tesis etme vesilesi yapalım."

1 OY HDP'YE, 1 OY DEMİRTAŞ'A DİYEREK SANDIKLARI DOLDURALIM

24 Haziran seçimlerinin önemine değinilen açıklamada halklara şu çağrı yapıldı: "24 Haziran seçimlerinde, 1 oy HDP’ye, 1 oy Demirtaş’a diyerek, götürebileceğimiz en fazla insanla, sandıkları oylarımızla dolduralım!

Böylece hem dini hem de insani olmak üzere, iki vecibemizi, biraz da olsa vicdanımızı rahatlamış olarak, birlikte yerine getirmiş olacağız. Tekrardan Ramazan Bayramı, tüm insanlığa kutlu olsun diyoruz, ortak, eşit ve özgür yaşama vesile olmasını yüce yaratandan diliyoruz."